• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 31. ožujka 2019.

Župne obavijesti – 31. ožujka 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

4. KORIZMENA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 19.00 sati. U četvrtak nakon sv. Mise imamo Euharistijsko klanjanje.

Mise po selima su po uobičajenom rasporedu: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak 18.00 sati.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije večernje sv. Mise u župnoj crkvi imamo pobožnost Križnoga puta koji počinje u 18.30 sati. Križni put u Laduču je nedjeljom prije sv. Mise i počinje u 9.00 sati.

U subotu, 06. travnja 2019. godine imati ćemo župnu korizmenu ispovijed. Priprema počinje u 14.45 sati, a odmah nakon pripreme slijedi ispovijed. Planirajte si taj dan kako bi se duhovno pripremili za Uskrs.

Od danas započinjemo Župni karitativni tjedan. Do sljedeće nedjelje možete donijeti u Župni ured, a u nedjelju u crkvu, hranu, kućne potrepštine ili novčane priloge za potrebite u našoj župi. Novčane priloge možete staviti u kutije s natpisom Caritasa.

Tradicionalni Križni put po župi planiramo u subotu, 13. travnja 2019. godine.

U akciji Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini skupilo se 8.140,85 kuna, 5 BAM i 50 € koje smo preko Nadbiskupskog duhovnog stola upaltili za pomoć Crkvi u BiH. Hvala svima na daru.

U srijedu, 03. travnja 2019. godine u u 20.00 sati će župi Marije Kraljice apostola u Zaprešiću akademik Vladimir Paar održati tribinu na temu Vjera i znanost. Ulaz je slobodan.

U petak, 05. travnja 2019. godine u 20.00 sati će se u župi Marije Kraljice apostola u Zaprešiću održati korizmena duhovna obnova za mlade koju vodi vlč. Tomislav Hačko.

Hvala g. Mati Lukiću čiji su radnici o njegovom trošku stavili nove žljebove na kapelu kraj župne kuće. Hvala g. Mladenu Kovačiću koji je porezao i očistio voćke i ostalo drveće u dvorištu župne kuće.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imamo Glas koncila i Veritas. Uz Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i u Bih Glas koncila donosi razgovor s Vojnim ordinarijem u BiH mons. Tomom Vukšićem pod naslovom Solidarnost je duhovna i materijalna potpora. Prilog Glasa koncila, Prilika, donsoi nam izvatke iz biskupskih poruka s Bleiburga od 2003. godine. Glas koncila donosi i mnogo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

ženidbeni navještaj:

Karlo Blagus, sin Mladena i Biserke r. Bohnec iz župe Krista Kralja iz Zagreba – Trnje

                   i

Ilona Paula Mirt, kći Zvonka i Ljerke r. Majkopet iz Zdenaca Brdovečkih.

Vjenčanje: 28. lipnja 2019.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.