• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 27. studenoga 2016.

Župne obavijesti – 27. studenoga 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Danas započinjemo vrrijeme došašća, vrijeme naše pripreme za svetkovinu Božića. Kroz došašće nemamo večernje mise radnim danom nego samo zornice ujutro u 6.00 sati.

Mise u selima su u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a Drenju u petak 17.00 sati.

Sljedeće nedjelje, pod misom u 11.00 sati imati ćemo predstavljanje ovogodišnjih kandidata za Prvu Pričest. Još svi roditelji nisu donijeli upisnice, iako smo molili da ih donesu do 15. studenoga.

Pred nama je važno događanje za našu Nadbiskupiju. 08. prosinca 2016. godine će u katedrali svečanom liturgijom biti započeto zasjedanje 2. sinode Zagrebačke nadbiskupije. Naš nadbiskup, kard. Josip Bozanić, poziva sve vjernike da svojim molitvama podrže to važno događanje. Zato ćemo, po želji Nadbiskupa, na svakoj Misi moliti molitvu za Sinodu.

Već sada najavljujemo da će velika župna ispovijed, kao priprema za Božić, biti u subotu 10. prosinca 2016. godine. Planirajte si taj dan kako bismo se duhovno dobro pripremili za Božić

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi reportaže iz Vukovara i Škabrnje sa 25. obljetnice stradanja u Domovinskom ratu. Novi broj glasa koncila donosi nam i reportažu iz Vatikana gdje je papa kreirao 17 novih kardinala a među njima i jednoga hrvatskoga porijekla, a to je Blase Chupich, nadbiskup Chicaga. Uz ostale vrijedne članke, Glas koncila nam donosi razgovor s franjevcem dr. Josipom Blaževićem pod naslovom Vrijeme je za odricanje od kršćanske osrednjosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.