• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 25. veljače 2018.

Župne obavijesti – 25. veljače 2018.

2. KORIZMENA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. U četvrtak nakon sv. Mise imamo redovito klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Ovaj tjedan imamo Mise u selima: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije večernje Mise imamo pobožnost Križnoga puta. Križni put je u 17.30 sati, a u Laduču je Križni put nedjeljom prije mise u 9.00 sati.

Nalazimo se u godini sv. Josipa, pa organiziramo hodočašće u svetište sv. Josipa u Karlovcu i u Krašić. Hodočašće će biti 10. ožujka 2018. godine. Cijena hodočašća je 70 kuna. Danas se možete upisati za hodočašće i preuzeti karte. Polazak će biti u 7.30 sati od župne crkve, a jedan autobus će krenuti u 7.00 sati od Harmice i skupiti hodočasnike po selima.

Hrvatski Caritas nas i ove godine poziva na akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koji započinjemo sutra. Sljedeće nedjelje ćemo skupljati novčane priloge za pomoć Crkvi u Bosni i Hercegovini. Svoj novčani dar možete sljedeće nedjelje staviti u kutije s natpisom Caritasa na pokrajnjim oltarima.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi Poslanicu mons. Josipa Mrzljaka uz Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH. Novi broj Glas koncila donosi i zanimljiv komentar glavnoga urednika pod naslovom Kako zaustaviti demografske gubitke. Uz ostale vrijedne članke Glas koncila donosi i zanimljiv razgovor s hrvatskim braniteljem Ivanom Majhenom pod naslovom Bog nikad ne kažnjava, on vidi i čuje vapaje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.