• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 24. studenoga 2013.

Župne obavijesti – 24. studenoga 2013.

Danas je 34. nedjelja kroz godinu – svetkovina Krista Kralja, to je posljednja nedjelja u crkvenoj godini. Sv. Mise u župnoj crkvi su u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati.  Sljedeće nedjelja je 1. nedjelja došašća. Došašćem započinjemo novu liturgijsku godinu.

Ovaj tjedan sv. Misa će biti u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

Nastavljajući kateheze za odrasle u utorak, 26. studenoga imati ćemo molitveni susret. Molitveni susret predvodi župnik, a održat će se u dvorani kraj župne kuće u 19.30 sati.

Sljedeće nedjelje održati će se u našoj Domovini referendum u kojemu ćemo glasati da se u Ustav unese da je brak zajednica muškarca i žene. Naši biskupi nam uz referendum poručuju: Draga braćo i sestre, neka ne bude nikoga među nama tko bi propustio izaći na Referendum. Neka svatko s ponosom i s radošću zaokruži odgovor ‘ZA’, jer to je odgovor koji ispovijeda našu kršćansku vjeru, koji želi dobro našim obiteljima, djeci i novim naraštajima. To je odgovor koji čuva snagu i ljepotu života u našoj Domovini. Od nas se traži tako malo, a posljedice su iznimno velike!

U našoj župi ćemo i na poseban način moliti za uspjeh referenduma pa ćemo svake večeri prije mise u 17.25 sati moliti krunicu i litanije, a u četvrtak ćemo nakon mise imati i klanjanje na nakanu za uspjeh referenduma.

Sljedeće nedjelje na jutarnjim misama u župnoj crkvi i u Laduču će biti don Anto Baković voditelj Hrvatskog populacijskog pokreta. Poslije sv. Misa ispred crkve ćete moći kupiti njegove knjige vezane uz demografsku obnovu u Hrvatskoj, knjige o Drinskim mučenicama, ali i knjige iz njegova života od kojih navodim dvije: Batinama do oltara i Druže pope, u ime zakona izlazi iz groba.

Ministrantski susreti, župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike, kao i katehetski susreti za mlade održavaju se po redovitom rasporedu.

 Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi nekoliko članaka o predstojećem referendumu za zaštitu braka i obitelji. Glas konicla nam također donosi reportažu sa dana sjećanja na žrtvu Vukovara pod naslovom: Kršćanska ljubav jedini je temelj budućnosti. Glas koncila nam također donosi molitvu za brak i obitelj, te mnoge druge zanimljive članke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.