• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 24. ožujka 2019.

Župne obavijesti – 24. ožujka 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg3. KORIZMENA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. U četvrtak nakon sv. Mise imamo Euharistijsko klanjanje.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. U četvrtak nakon sv. Mise imamo Euharistijsko klanjanje.

Mise po selima su po uobičajenom rasporedu: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak 17.00 sati.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije večernje sv. Mise u župnoj crkvi imamo pobožnost Križnoga puta. Križni put počinje u 17.30 sati. Križni put u Laduču je nedjeljom prije sv. Mise i počinje u 9.00 sati.

Budući da sljedeći vikend prelazimo na ljetno računanje vremena, sljedeće nedjelje će večernja misa biti u 19.00 sati, a Križni put u 18.30 sati.

Sutra se slavi blagdan Blagovijesti. Sv. Misa u župnoj crkvi će biti u 18.00 sati.

U četvrtak, 28. ožujka 2019. godine nakon Mise i klanjanja, imati ćemo roditeljski sastanak za roditelje kandidata za Krizmu, a u petak 29. ožujka 2019. godine nakon Križnoga puta i Mise imati ćemo roditeljski sastanak za roditelje kandidata za Prvu Pričest. Roditeljski sastanci će se održati u župnoj crkvi. Molimo roditelje da se svakako odazovu kako bismo dogovorili sve potrebno za slavlja sakramenata.

Danas završavamo akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svoje novčane priloge za pomoć Crkvi u Bosni i Hercegovini možete staviti u kutije s natpisom Caritasa na pokrajnjim oltarima.

Planinarska bratovština sv. Bernarda organizira Planinarski križni put na trasi Belec – Lepoglava  – Macelj, a Udruga Ekosspiritus organizira Planinarski križni put na trasi Svetvinčenat – Pazin – Motovun. Oba Križna puta se održavaju 06. i 07. travnja 2019. godine. Podaci za prijavu i informacije nalaze se na plakatima u oglasnom ormariću.

Najavljujemo da ćemo našu župnu ispovijed imati u subotu, 06. travnja 2019. godine, a tradicionalni Križni put po župi planiramo za subotu 13. travnja 2019. godine.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imamo Glas koncila. Glas koncila donosi zanimljiv komentar glavnoga urednika pod naslovom Dokle „svatko svojemu“? Komentar je na tragu rasprave o komemoraciji komunističkih žrtava u Bleiburgu, te urednik govori o tome kako je slavljenje Mise za pokojne molitva da im Bog oprosti sve njihove grijehe. Novi broj Glasa koncila donosi razgovor s dr. Eduardom Missoniem, s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu pod naslovom Promet zahtijeva cjeloživotnu edukaciju. Glas koncila donosi i mnoge druge vrijedne i zanimljive članke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.