• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 23. prosinca 2018.

Župne obavijesti – 23. prosinca 2018.

4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Sutra je Badnjak.  U župnoj crkvi ćemo imati misu bdijenja u 19.00 sati. Misa bdijenja biti će i u Laduču u 22.30 sati, a svečana Misa polnoćka biti će u župnoj crkvi u ponoć.

U utorak, na svetkovinu Božića, sv. Mise imamo po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

U srijedu je blagdan sv. Stjepana prvomučenika. Sv. Mise imamo po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 18.00 sati u župnoj crkvi, u Laduču u 9.30 sati, u Drenju u kapelici Kraljice mira i u Ključu u kapeli u 16.00 sati.

Radnim danom, zbog blagoslova obitelji, sv. Misa u župnoj crkvi je ujutro u 7.30 sati.

U četvrtak počinjemo blagoslov obitelji po rasporedu objavljenom u župnom listiću (pročitati iz listića). Bilo bi lijepo kada bi obitelj toga dana bila na okupu, jer to je molitva za Vašu obitelj.

Prošle nedjelje u karitativnoj akciji se skupilo 8.840,10 kn, 43,80 € te oko 60 kg ostalih namirnica. Hvala svima na daru.

U sakristiji možete nabaviti dvanaestlisne kalendare za 2019. godinu. Jednolisne župne će svaka obitelj dobiti prigodom blagoslova obitelji.

Ukoliko još niste, na izlazu iz crkve možete uzeti Božićno pismo s rasporedom Blagoslova obitelji i rasporedom bogoslužja u Božićno vrijeme.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Hvala obitelji Rivić i obitelji Slavka Martinka iz Laduča koji su darovali borove za župnu crkvu i obitelji Vidušin koji su darovali za Laduč. Hvala g. Jerkoviću i g. Geršaku koji su odrezali borove te djelatnicima komunalnoga iz Općine koji su ih dovezli do župne crkve. Hvala i našim zvonarima i ostalim župljanima koji su pomagali u kićenju borova i uređivanju kako župne crkve tako i kapele u Laduču.

Iz policijske postaje Zaprešić smo dobili obavijest da se i ove godine provodi akcija «Mir i dobro». Nastojmo tijekom božićnog vremena suzdržati se od pucnjave, jer pucnjava nije ono što blagdane čini dostojanstvenima i mirnima. Blagdane provodimo u miru i radosti.

Od katoličkoga tiska danas imamo božićni dvobroj Glasa koncila. Glas konicla nam donosi Božićne poruke hrvatskih biskupa. Gla skoncila donosi i mnoštvo drugih lijepih tekstova vezanih uz blagdan Božića i božićnu tematiku. Glas koncila donosi i zanimljiv razgovor s radnicima Uljanika pod naslovom Tko to radnicima pulskoga Uljanika „potapa“ slavlje Božića.

ženidbeni navještaj:

Matej Turina, sin Mladena i Katice r. Mikleušević iz župe sv. Antuna Padovanskog iz Podvinja

                                         i

Mateja Hribar, kći Nikole i Marijane r. Vincek iz Prigorja Brdovečkog.

Vjenčanje: 26. siječnja 2019.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.