• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 22. prosinca 2019.

Župne obavijesti – 22. prosinca 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Sutra ćemo još imati Misu zornicu u župnoj crkvi u 6.00 sati.

U utorak je je Badnjak. U župnoj crkvi ćemo imati misu bdijenja u 19.00 sati. Misa bdijenja biti će i u Laduču u 22.30 sati, a svečana Misa polnoćka biti će u župnoj crkvi u ponoć.

U srijedu, na svetkovinu Božića, sv. Mise imamo po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

U četvrtak je blagdan sv. Stjepana prvomučenika. Sv. Mise imamo po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 18.00 sati u župnoj crkvi, u Laduču u 9.30 sati. Sv. Mise ćemo imati i u Drenju u kapelici Kraljice mira i u Ključu u kapeli u 16.00 sati.

Od petka, radnim danom, zbog blagoslova obitelji, sv. Misa u župnoj crkvi je ujutro u 7.30 sati.

U petak počinjemo blagoslov obitelji po rasporedu objavljenom u župnom listiću. Bilo bi lijepo kada bi obitelj toga dana bila na okupu, jer to je molitva za Vašu obitelj.

Prošle nedjelje, uz nedjelju Caritasa, u karitativnoj akciji se skupilo 5.599,35 kn, 10 € te nešto namirnica. Hvala svima na daru. Danas, po odredbi naših biskupa, skupljamo pomoć za stradale u potresu u Albaniji. Svoj dar možete staviti u kutije s natpisom Caritasa.

U sakristiji možete nabaviti dvanaestlisne kalendare za 2020. godinu. Jednolisne župne će svaka obitelj dobiti prigodom blagoslova obitelji.

Ukoliko još niste, na izlazu iz crkve možete uzeti Božićno pismo s rasporedom Blagoslova obitelji i rasporedom bogoslužja u Božićno vrijeme.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Iz policijske postaje Zaprešić smo dobili obavijest da se i ove godine provodi akcija «Mir i dobro». Nastojmo tijekom božićnog vremena suzdržati se od pucnjave, jer pucnjava nije ono što blagdane čini dostojanstvenima i mirnima. Blagdane provodimo u miru i radosti.

Od katoličkoga tiska danas imamo božićni dvobroj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi Božićne poruke naših biskupa. Glas koncila nam predstavlja Apostolsko pismo pape Franje, Čudesni znak, koji govori o božićnim jaslicama. Uz ostale vrijedne i zanimljive članke Glas koncila donosi razgovor s dr. Hrvojem Kalemom pod naslovom Dobro je biti čovjek, a razgovor je o humanizmu u svjetlu božićnog otajstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.