• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 16. prosinca 2018.

Župne obavijesti – 16. prosinca 2018.

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Danas su sv. Miseu župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Kroz došašće, radnim danom, imamo u župnoj crkvi Mise zornice ujutro u 6.00 sati.

Zbog božićnih ispovijedi u župama dekanata nemamo Mise po selima.

Danas završavamo naš župni karitativni tjedan. Novčane priloge za potrebite u našoj župi možete staviti u kutije s natpisom Caritasa na pokrajnjim oltarima.

Našu veliku Božićnu ispovijed ćemo imati u subotu, 22. prosinca 2018. godine u 15.00 sati. U 14.45 sati počinje kratka priprema, a nakon pripreme slijedi ispovijed. Planirajte si taj dan kako bi se duhovno pripremili za Božić.

Na izlazu iz crkve i u sakristiji možete si uzeti Božićno pismo s rasporedom blagoslova obitelji i rasporedom bogoslužja u Božićno vrijeme. U sakristiji si također možete nabaviti dvanaestlisne župne kalendare za sljedeću godinu.

Hvala gospodinu Kreši Šintiću koji nam je servisirao i popravio grijanje u Laduču i u župnoj crkvi.

Po odredbi Nadbiskupskoga duhovnog stola slavlje sv. Potvrde u našoj župi će biti 01. svibnja 2019. godine u 11.00 sati. Slavlje Prve sv. Pričesti ćemo imati 12. svibnja 2019. godine u 11.00 sati.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska imamo Glas koncila i Glasnik Srca Isusova i Marijina. Uz Glas koncila u ovome broju dolazi i mjesečni prilog Prilika čija je tema „Mesijanske igre“ ususret Spasiteljevu rođenju. Glas koncila nam donosi reportažu iz Zagreba sa otkrivanja spomenika prvome hrvatskom predsjedniku, a tome događaju je posvećen i kometar glavnoga urednika. Glas koncila nam donosi zanimljiv intervju sa dr. Tadom Jurićem pod naslovom Moguće je da političke elite namjerno pogoduju iseljavanju. Glas koncila donosi i mnogo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.