• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 15. prosinca 2019.

Župne obavijesti – 15. prosinca 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan sv. Mise u župnoj crkvi radnim danom su ujutro u 6.00 sati, zornice.

Ovaj tjedan nećemo imati Mise po selima jer mi svećenići pomažemo ispovijedati po župama dekanata.

Našu župnu Božićnu ispovijed imati ćemo u subotu, 21. prosinca 2019. godine. Priprema za ispovijed počinje u 14.10 sati, a nakon pripreme slijedi ispovijed. Po završetku ispovijedi u župnoj crkvi, svećenici će ići u Laduč. Planirajte si taj dan kako bi se ispovijedili i tako se duhovno pripremili za blagdan Božića.

Naše starije i bolesne župljane obići ćemo u srijedu, 18. prosinca 2019. godine, kako bi se ispovijedili i tako pripremili za blagdan Božića. Molimo Vas da nam do srijede ujutro javite ukoliko imate starijih i bolesnih u kući koji ne mogu doći u crkvu na ispovijed.

Po odredbi naših biskupa slijedeće nedjelje ćemo prikupljati priloge za pomoć stradalima u potresu u Albaniji. A danas možete u kutije s natpisom Caritasa ubaciti priloge za pomoć potrebitima u našoj župi. Isto tako, kroz tjedan možete u župni ured donijeti namirnice za pomoć potrebitima u našoj župi.

Na izlazu iz crkve i u sakristiji možete si uzeti Božićno pismo s rasporedom blagoslova obitelji i rasporedom bogoslužja u Božićno vrijeme. U sakristiji si također možete nabaviti dvanaestlisne župne kalendare za sljedeću godinu, a jednolisne župne će svaka obitelj dobiti prigodom Blagoslova obitelji.

Iz policijske postaje Zaprešić smo dobili obavijest da se i ove godine provodi akcija «Mir i dobro». Nastojmo tijekom božićnog vremena suzdržati se od pucnjave, jer pucnjava nije ono što blagdane čini dostojanstvenima i mirnima. Blagdane provodimo u miru i radosti.

Hvala g. Stjepanu Jurini koji je montirao svjetiljku i napravio električarske radove na župnoj kući. Hvala g. Mili Bunčiću koji je popravio rasvjetu u kući kraj crkve.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila donosi reportažu iz Zagrebačke katederale gdje je u utorak održana sv. Misa za Domovinu uz 20. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana, prvoga Hrvatskoga predsjednika. Glas koncila donosi razgovor sa Lyliane Fournier, majkom hrvatskoga branitelja i dragovoljca Jean-Michela Nicoliera. Prilog Glas koncila Prilika donosi zanimljiv tekst pod naslovom Što prodavači sjećanja žele napraviti Božiću. Glas koncila donosi i mnoštvo dugih vrijednih i zanimljivih tekstova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.