• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 14. svibnja 2017.

Župne obavijesti – 14. svibnja 2017.

5. VAZMENA NEDJELJA

 Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati.

Mise u selima kroz ovaj tjedan su po uobičajenom rasporedu, u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

U subotu, 20. svibnja 2017. godine, u Zagrebu će se održati drugi nacionalni hod za život pod geslom: Za život, obitelj i Hrvatsku. Taj Hod, kao plod građanske inicijative koja je okupila brojne laike iz raznih udruga i pokreta, nastoji promicati vrijednost otajstva ljudskoga života, s posebnom osjetljivošću za začetu i još nerođenu djecu, za majke i obitelji u hrvatskome društvu. Okupljanje je u Zagrebu, na Trgu dr. Franje Tuđmana, u 10 sati.

U nedjelju, 28. svibnja 2017. godine poslije mise u 11.00 sati će u našoj crkvi g. Zoran Vukman predstaviti svoju knjigu Bogoubojstvo zapada. Autor u knjizi govori o tome kako se izbacilo Boga iz života ljudi i pokušava ga se nadomjestiti nekim drugim stvarima odn. pojavama.

U nedjelju, 04. lipnja 2017. godine u 17.00 sati u Maclju će se održati spomen-Misa prigodom 72. obljetnice Križnoga puta. I ove godine organiziramo odlazak na tu Misu. Od danas se možete upisati, a od sljedeće nedjelje preuzeti kartu. Cijena karte je 50 kuna.

Zajednica „Vjera i Svjetlo“ organizira hodočašće u Međugorje za osobe s intelektualnim poteškoćama od 15.-18. lipnja 2017. godine. Smještaj za takve osobe i pratnju u Međugorju je besplatan, a plaćaju samo troškove za autobus. Zainteresirani se mogu javiti u Župni ured kako bi dobili kontakt osobe kojoj se mogu javiti za prijavu.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Uz Glas koncila dolazi i mjesečni prilog Prilika čija je glavna tema Fatimska poruka 100 godina poslije. Glas koncila nam donosi reportažu iz Splita gdje je poslavljen blagdan sv. Dujma. Glas koncila donosi zajedničku izjavu članova komisije „Iustitia et pax“ Biskupskih konferencija BiH, Hrvatske i Slovenije o ugroženosti katolika u Bosni i Hercegovini. Glas koncila, uz zanimljiv komentar glavnoga urednika pod naslovom Hrvatska vapi za oslobođenjem, donosi i mnogo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

 

ženidbeni navještaj:

 

Ivan Topol, sin Stjepana i Bernardice r. Čondić iz Šenkovca

                   i

Martina Budimir, kći Mate i Senke r. Toth iz Šenkovca.

Vjenčanje: 20. svibnja 2017.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.