• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 13. ožujka 2016.

Župne obavijesti – 13. ožujka 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati.

Kroz ovaj tjedan nećemo imati redovite Mise u selima.

Sljedeće nedjelje je Cvjetnica – nedjelja muke Gospodnje. Svečana sv. Misa u 11.00 sati počinje blagoslovom grančica kod križa ispred župne crkve, a zatim ćemo u procesiji ući u crkvu.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije Mise imamo pobožnost Križnoga puta. Križni put počinje u 17.30 sati, a u Laduču nedjeljom prije Mise s početkom u 9.00 sati. Ove godine nećemo imati Križni put po župi. Sestre Milosrdnice organiziraju Križni put u parku dvorca Lužnica danas u 16.00 sati.

U subotu slavimo blagdan sv. Josipa. Sv. Misa u župnoj crkvi je u 18.00 sati, a sv. Josipa ćemo svečano proslaviti u kapeli sv. Josipa u Prigorju. Proslava počinje u 16.30 sati kada ćemo blagosloviti raspelo koje je obnovljeno zalaganjem Mjesnoga odbora i mještana Prigorja. Nakon blagoslova slijedi procesija i svečana sv. Misa u Kapeli.

Molimo Vas da nam kroz ovaj tjedan do utorka javite ukoliko imate starijih i nemoćnih u Vašim obiteljima pa ćemo ih u srijedu u prijepodnevnim satima pohoditi, ispovijediti i pričestiti da bi se i oni tako pripremili za Uskrs.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imate novi broj Glasa koncila. Uz Glas koncila u novome broju dolazi i mjesečni prilog Prilika. Glas koncila nam donosi mnoštvo vrijednih i zanimljivih članaka od kojih izdvajamo reportažu iz Vatikana gdje je Papa u audijenciju primio članove stalnoga vijeća HBK i gdje se razgovaralo o kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca. Glas koncila donosi i razgovor sa Andreom Tonelliem autorom knjige – intervjua s papom Franjom „Božje ime je Milosrđe“.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ:

Neven Rešetar, sin Dubravka i Grozdane r. Bolfek iz Laduča
i
Katarina Pocrnić, kći Milana i Biserke r. Žnidarić iz Prudnica.
Vjenčanje: 23. travnja 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.