• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 12. ožujka 2017.

Župne obavijesti – 12. ožujka 2017.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati.

Mise u selima su: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije večernje Mise imamo pobožnost Križnoga puta. Križni put počinje u 17.30 sati. Križni put u Laduču je nedjeljom prije sv. Mise s početkom u 9.00 sati.

Sljedeće nedjelje ćemo u Prigorju imati vanjsku proslavu blagdana sv. Josipa. Procesija od raspela počinje u 10.30 sati, a nakon procesije slijedi sv. Misa. Kao priprema za proslavu održati će se Duhovna obnova koju će voditi vlč. Anđelko Horvatić u subotu u 18.00 sati u kapeli u Prigorju.

U petak, 17. ožujka 2017. godine u župnoj crkvi, nakon Mise, koja počinje u 18.00 sati, će se održati roditeljski sastanak za roditelje kandidata za Krizmu. Molimo roditelje da se svakako odazovu radi važnih informacija.

U subotu, 18. ožujka 2017. godine u 20.00 sati će se u Zaprešiću u župi Marije Kraljice apostola održati korizmena duhovna obnova za mlade našega dekanata: Mladi u susret Uskrsu.

Hrvatski Caritas nas i ove godine poziva na akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koji započinjemo sutra. Sljedeće nedjelje ćemo skupljati novčane priloge za pomoć Crkvi u Bosni i Hercegovini. Svoj novčani dar možete sljedeće nedjelje staviti u kutije s natpisom Caritasa na pokrajnjim oltarima.

Najavljujemo da ćemo u našoj župi imati korizmenu Duhovnu obnovu koju će voditi članovi zajednice Molitva i riječ. Duhovna obnova će se održati 24., 25. i 26. ožujka 2017. godine.

Najavljujemo da ćemo našu veliku župnu ispovijed imati 01. travnja 2017. godine.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imate Glas koncila. Uz Glas koncila nam u novome broju dolazi i mjesečni prilog Prilika. Glas koncila nam donosi reakciju zagovornika života na presudu Ustavnoga suda koji stavlja pravo na izbor ispred prava na život. Glas koncila nam donosi i poslanicu biskupa Josipa Mrzljaka uz Tjedan solidarnosti s Crkvom u BiH. Uz ostale vrijedne članke Glas koncila donosi i vijest o Okruglome stolu o neradnoj nedjelji i dostojanstvu radnika.

 

ženidbeni navještaj:

 

Ivan Kramarić, sin Josipa i Vesne r. Prosenik iz župe Tuhelj

                   i

Ana Stančević, kći Srećka i Anđelke r. Boić iz Prudnica.

Vjenčanje: 22. travnja 2017.

 

Josip Filipović, sin Miroslava i Ljiljane r. Glogoški iz Šenkovca

                   i

Borislava Stijak, kći Borislava i Dubravke r. Dabić iz Šenkovca.

Vjenčanje: 25. ožujka 2017. u župi sv. Petra u Zaprešiću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.