• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 10. lipnja 2018.

Župne obavijesti – 10. lipnja 2018.

10. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati. 

Mise u selima kroz ovaj tjedan su: u Prigorju u utorak, a u Ključu u srijedu u 18.00 sati, a u Drenju ovaj tjedan nećemo imati Misu zbog župnoga blagdana sv. Vida.

U petak se slavi blagdan sv. Vida našega župnoga zaštitnika i naše župno proštenje. Sv. Mise će u župnoj crkvi biti po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 19.00 sati. Svečana sv. Misa će biti u 19.00 sati, a predvodi je don Jenko Bulić, duhovni asistent studenata laika na KBF-u u Splitu.

Za župni blagdan ćemo se pripremati trodnevnicom u utorak, srijedu i četvrtak. Svaki dan ćemo u 18.15 sati moliti krunicu i litanije sv. Vida, a u 19.00 sati je sv. Misa. Također će prije Mise biti mogućnost za ispovijed.

U sklopu naše pripreme u srijedu, nakon Mise, ćemo u crkvi imati predstavljanje knjige g. Mirka Ivanjeka, Veliki petak 1945. Biskup Maria Carević: život za narod, smrt u ime naroda. Knjiga je o dubrovačkom biskupu Josipu Mariji Careviću koji je 1945. godine mučki ubijen u Velikom Trgovišću

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Uz Glas koncila u ovome broju dolazi i mjesečni prilog Prilika čija je glavna tema Novi naraštaj svjetskih katoličkih liječnika H. Glas koncila nam donosi reportažu s proslave Majke Božje od Kamentih vrata kao i sa spomenmise za žrtve pobijene u Maclju na kojoj je sudjelovalo i pedesetak naših župljana. Glas koncila donosi i mnoštvo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.