• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 09. veljače 2020.

Župne obavijesti – 09. veljače 2020.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpgPETA NEDJELJA KROZ GODINU

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe, neka Vas Gospodin nagradi!

Pozivam i potičem naše mlade da se prijave na susret HKM. To mogu učiniti najkasnije do 15. 03. Neka se jave župnom vikaru.

Najavljujem i pozivam mlade koji su se prijavili za susret HKM, da se ukoliko žele – a bilo bi dobro – prijave za susret mladih u Svetom Križu Začretju koji će se održati 15. 02. s ciljem pripreme mladih za susret HKM.

Prijaviti se možete elektroničkim putem preko ureda za pastoral mladih najkasnije do 12. 02.

U ponedjeljak 10. 02. slavimo Stepinčevo, posebno svečano biti će u našoj prvostolnici gdje će svečano misno slavlje s početkom u 19 sati predvoditi naš nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, koji ste u mogućnosti potičem vas da sudjelujete u toj velikoj i važnoj proslavi, tim više što se ove godine obilježava i šezdeseta obljetnica smrti blaženog kardinala Stepinca.

Ukoliko ste u mogućnosti posjetiti Krašić, svete mise su na Stepinčevo u 8 sati, zatim središnje misno slavlje u 10:30 koje predvodi mostarsko – duvanjski biskup monsinjor doktor Ratko Perić, a u 17 sati zahvalno misno slavlje predvodi vojni ordinarij u miru monsinjor Juraj Jezerinac.

U utorak 11. 02. slavimo Gospu Lurdsku, svjetski dan bolesnika, pa će pod svetom misom u 18 sati biti prilika za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja, a prije mise od 17 sati biti će prilika za svetu ispovijed koja je uvjet da bi se mogao primiti sakrament bolesničkog pomazanja.

 

U petak 14.02. se slavi sv. Valentin, i mnogi će taj dan slaviti dan zaljubljenih, a mi želimo taj dan proslaviti kao Dan obnove bračnih zavjeta. Pozivamo bračne parove na sv. Misu u 18.00 sati kako bi zajedno obnovili bračne zavjete i molili za blagoslov Vašega braka i obitelji.

 

Stigao je novi broj Malog Koncila – maka, Vjesnik Srca Isusova i Marijina, te Glas Koncila s temom: Europska unija na prekretnici; članak govori kako je napuštanje Europske Unije od strane Velike Britanije podsjetnik na lutanja političara i institucija Europske Unije, te označava otvaranje niza značajnih pitanja koja se tiču svih europskih građana. Glas Koncila progovara o modelu življenja braka s perspektive evangelizatora, te ostale poticajne teme.

 

Župa Marija Gorica organizira hodočaše u Rim, Loreto i Asiz, dodatne informacije možete pronaći na oglasnoj ploči.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.