• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Župne obavijesti – 09. lipnja 2013.

Danas je 10. nedjelja kroz godinu. Sv. Mise u župnoj crkvi su u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati, a u četvrtak ćemo nakon Mise imati klanjanje.

Sv. Misa u Ključu je u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

U subotu, 15. lipnja 2013. godine slavi se sv. Vid, to je naš župni blagdan te ćemo taj dan imati svečanu  župnu proslavu. Mise ćemo imati po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 19.00 sati. Svečanu sv. Misu u 11.00 sati predvodi mons. Antun Sente, župnik iz Vrapča. A večernju Misu predvodi vlč. Tomislav Hačko, župni vikar iz Zaprešića. Organizirajte si vrijeme kako bi taj dan došli na misu, jer to je blagdan naše župe i svih nas. Kako bismo se i duhovno pripremili za naš župni blagdan u srijedu, četvrtak i petak pola sata prije večernje sv. Mise moliti ćemo krunicu i Litanije sv. Vida, a imati ćete i priliku za ispovijed.

Volonteri našega župnoga Caritasa organiziraju prikupljanje namirnica uz naš župni blagdan sv. Vida kako bi i potrebiti u našoj župi mogli osjetiti radost župnoga blagdana. Na već uobičajeni način možete donijeti nekvarljive namirnice ili svoj novčani prilog staviti u kutije na pokrajnjim oltarima.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila i Veritas. Glas koncila nam donosi mnoge zanimljive članke od kojih izdvajamo reportažu sa proslave Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba. Glas koncila nam također donosi dijelove vrlo zanimljive propovijedi koju je prošle nedjelje u Maclju na Misi za žrtve križnoga puta, na kojoj je sudjelovalo i četredesetak naših župljana, izrekao biskup Valentin Pozaić. Ima i mnoštvo drugih zanimljivih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.