• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 07. prosinca 2014.

Župne obavijesti – 07. prosinca 2014.

Danas je 2. nedjelja došašća. Sv. Mise u župnoj crkvi su u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Radnim danom Misa u župnoj crkvi je u 6.00 sati ujutro – zornica.

Ovaj tjedan ćemo imati sv. Misu u Ključu u srijedu, a u Prigorju u petak u 17.00 sati.

Sutra se slavi blagdan Bezgrešnog začeća BDM. Sv. Misa u župnoj crkvi će biti ujutro u 6 sati, zornica, a u Laduču u 9.30 sati.

U sakristiji možete nabaviti dvanaestlisne kalendare za 2015. godinu. Jednolisne župne dobiti ćete prigodom blagoslova obitelji.

Još danas imamo karitativni buvljak (sajam) u prostorijama BSK Brdovec (atomsko sklonište). Vrata buvljaka su otvorena još danas od 9.00 – 17.00 sati. Sredstva koja se prikupe idu za pomoć siromašnima u našoj župi. Plakat se nalazi na oglasnoj ploči.

Od danas započinjemo naš župni karitativni tjedan. Do sljedeće nedjelje možete donijeti u Župni ured, a u nedjelju u kuću kraj crkve, hranu, kućne potrepštine ili novčane priloge za potrebite u našoj župi. Isto tako, namirnice možete ostaviti u trgovinama u košarama koje na sebi imaju natpis našega župnoga caritasa.

Naša župna božićna ispovijed će biti u subotu 13. prosinca 2014. godine. U 14.15 ćemo imati kratku pripremu, a nakon toga slijedi ispovijed u župnoj crkvi, a u Laduču negdje oko 15.30 kad završimo u župnoj crkvi. Dođite na vrijeme jer će biti više svećenika. Ispovijed bolesnih i nemoćnih će biti u četvrtak, 18. prosinca 2014. godine. Pa ako imate u kući starije, nemoćne  i bolesne koji ne mogu doći u crkvu, javite nam i omogućite i njima da se ispovijede.

Na oglasnoj ploči izvješen je popis kandidata za Prvu pričest i Krizmu. Roditelji su trebali donijeti pristupnice do 15. studenoga te su na popisu svi oni čiji su roditelji donjeli pristupnice.

Od 21. do 26. lipnja 2015. godine želimo organizirati hodočašće u Rim. Svi zainteresirani mogu se javiti u Župni ured kako bi dobili plan puta i ostale informacije.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa Koncila i Glasnik Srca Isusova. Glas koncila nam donosi reportažu s Papinoga pohoda Turskoj. Glas koncila donosi zanimljiv intervju sa prof. dr. Stipom Kutlešom pod naslovom Predsjednik treba raditi na jedinstvu svih Hrvata. Glas koncila donosi i reakciju Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva pod naslovom Protiv represije na priziv savjesti ginekologa. Glas koncila donosi i mnoštvo drugih zanimljivih članaka.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.