• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 04. ožujka 2018.

Župne obavijesti – 04. ožujka 2018.

3. KORIZMENA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. U četvrtak nakon sv. Mise imamo redovito klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Ovaj tjedan imamo Mise u selima: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije večernje Mise imamo pobožnost Križnoga puta. Križni put je u 17.30 sati, a u Laduču je Križni put nedjeljom prije mise u 9.00 sati.

 Nalazimo se u godini sv. Josipa, pa organiziramo hodočašće u svetište sv. Josipa u Karlovcu i u Krašić. Na hodočašće idemo u subotu, 10. ožujka 2018. godine. Cijena hodočašća je 70 kuna. Još ima nešto slobodnih mjesta pa ako želite možete se prijaviti za hodočašće i preuzeti karte. Polazak će biti u 7.30 sati od župne crkve, a jedan autobus će krenuti u 7.00 sati od Harmice i skupiti hodočasnike po selima.

Danas završavamo akciju Hrvatskoga Caritasa Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svoj novčani dar možete staviti u kutije s natpisom Caritasa na pokrajnjim oltarima.

Najavljujemo da ćemo našu veliku župnu ispovijed imati 17. ožujka 2018. godine, pa si planirajte taj dan za ispovijed kako bi se pripremili za Uskrs.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imamo novi broj Glasa koncila, Mali koncil – MAK, Veritas i Glasnik Srca Isusova i Marijina. Glas koncila nam donosi razgovor s o. Jankom Ćurom glavnim urednikom Svjetla riječi pod naslovom Trenutačna pozicija hrvatskoga naroda u BiH  nije zavidna. Glas koncila donosi i zanimljiv teološki osvrt pod naslovom Zajedništvo nije moguće bez lustracije. Uz ostale zanimljive članke Glas koncila nam donosi i zanimljiv komentar glavnoga urednika pod naslovom Zašto političari ne žele služiti općemu dobru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.