• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 03. svibnja 2020.

Župne obavijesti – 03. svibnja 2020.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

4. USKRSNA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati.

Mise u selima još nećemo imati.

S obzirom na situaciju s korona virusom molimo Vas da se pridržavate Preporuka našega Nadbiskupa i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su napisane na ulaznim vratima. Od preporuka izdvajamo: potrebu držanja socijalne distance kako u crkvi tako i izvan, zato u ckrvi imamo označena mjesta. Vjernici koji ne mogu ući u crkvu mogu misu pratiti i vani jer je uključen vanjski razglas. U crkvu ćemo ulaziti isključivo na glavna ulazna vrata, a izlaziti na vrata u pokrajnjim kapelama. Molimo Vas da ne ulazite i izlazite kroz sakristiju i da se ne zadržavate u sakristiji. Molimo Vas da prilikom ulaska u crkvu poštujete upute redara te da na ulasku dezinficirate ruke, a po mogućnosti i da nosite zaštitne maske. Kao što je već i ranije određeno, na ulazu u crkvu nema blagoslovljene vode. Isto tako, unutar mise nećemo pružati ruke u znak mira. Na misama neće biti dosadašnji način skupljanja milostinje, već milostinju možete staviti u kutiju na ulazu u crkvu. Crkva će za ulazak vjernika biti otvorena pola sata prije početka mise.

Od ostalih preporuka naglašavamo da misne nakane nećemo upisivati niti prije niti nakon misa u sakristiji nego iskjučivo telefonom u radno vrijeme župnog ureda, radnim danom od 9.00 – 10.00 i 16.00 – 17.30 sati. Također za sve ostalo što trebate u župnom uredu molimo Vas da se javite najprije telefonom ili elektroničkom poštom. Do daljnjega se odgađaju sva slavlja sakramenata Krizme, Prve Pričesti, Vjenčanja i Krštenja dok Nadbiskup drugačije ne odredi.

Ispovijedati nećemo u ispovjedaonicama u crkvi. Ispovijed će biti svakoga dana, osim nedjeljom, od 18.00 – 18.45 sati u kući kraj crkve. Molimo Vas da po mogućnosti imate masku za dolazak na ispovijed.

Budući da je mjesec svibanj, svibanjske pobožnosti i molitvu krunice imajte u svojim obiteljima.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila je dvobroj od prošle nedjelje. Glas koncila donosi zanimljiv članak pod naslovom Ranjena katedrala spašena od iznimne ugroze. Članak nam donosi i fotografije sa skidanja sjevernog zvonika katedrale koji je oštećen u potresu. Također izdvajamo članak pod naslovom Pandemija kao poziv na obraćenje. Glas koncila se nalazi na ulazu u crkvu pa se možete poslužiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.