• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 03. ožujka 2019.

Župne obavijesti – 03. ožujka 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

8. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. U četvrtak nakon sv. Mise imamo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Mise po selima su po uobičajenom rasporedu: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak 17.00 sati.

U srijedu je Pepelnica kojom započinjemo vrijeme Korizme. To je vrijeme koje nas posebno poziva na post, pokoru, molitve i djela ljubavi. Sv. Misa sa obredom pepeljenja biti će u 18.00 sati. Isto tako, napominjemo da je u srijedu zapovijedani post i nemrs. Nemrs obvezuje vjernike i kroz sve petke u Korizmi.

Kroz Korizmu ćemo petkom i nedjeljom prije večernje sv. Mise u župnoj crkvi imati pobožnost Križnoga puta. Križni put počinje u 17.30 sati. Križni put u Laduču je nedjeljom prije sv. Mise i počinje u 9.00 sati.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi zanimljiv komentar glavnoga urednika pod naslovom Treba li se katolik stidjeti svoje Crkve? Glas koncila nam donosi reportažu iz Vatikana gdje je održan skup o zaštiti maljotnika u Crkvi. U prilogu Prilika Glas koncila nam donosi promišljanje o sedam glavnih grijeha iz modne perspektive. Glas koncila donosi i mnoge druge vrijedne i zanimljive članke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.