• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 02. listopada 2016.

Župne obavijesti – 02. listopada 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati.

Mise u selima su u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

Sutra nećemo imati Misu u župnoj crkvi zbog obaveza koje mi svećenici imamo u Nadbiskupiji.

Sljedeće nedjelje u Ključu ćemo proslaviti Terezinsku nedjelju. Misa će biti u 17.00 sati.

Započelli smo mjesec listopad, mjesec krunice. Nastojmo izmoliti krunicu barem kroz ovaj mjesec. U našoj župnoj crkvi krunicu molimo svaki dan prije Mise.

Vlč. Marko, župni vikar, poziva mlade na susret za mlade – srednjoškolce, studente i radničku mladež – petkom u 20.30 sati u kući kraj župne crkve.

Sljedeći vikend, 08. i 09. listopada održati će se 58. planinarski križni put od Sljemena preko Luke pa do naše župe. Zvršetak će biti 09. listopada u našoj Župnoj crkvi pod misom u 19.00 sati. Očekuje se 150 – 200 sudionika. Ukoliko ima zainteresiranih iz naše župe za sudjelovanje, kontakti se nalaze u oglasnom ormariću na plakatu. Bilo bi lijepo kada bi sudionike taj dan i počastili kolačima ili sokom, pa Vas molimo ako možete za taj dan pripremiti neki kolač i donjeti ga navečer pred Misu u Kuću kraj crkve.

Molimo one koji su se prijavili za hodočašće u Boku Kotorsku i Tiranu, ako još nisu, da tijekom ovoga tjedna dostave broj osobne ili putovnice i OIB te da uplate troškove putovanja. Još ima slobodnih mjesta pa ako ima zainteresiranih slobodno se javite.

Obiteljski vjenčić organizira hodočašće u Krašić, 08. listopada 2016. godine. Za informacije i prijave se možete javiti gđi. Sanji. Broj telefona se nalazi na plakatu u oglasnom ormariću.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo Glas koncila. Glas koncila nam donosi zanimljiv komentar glavnoga urednika pod naslovom Hrvatska pred novim početkom. Glas koncila nam donosi i tekst koji govori o novom Obiteljskom zakonu o kojemu su se ovih dana raspisali mnogi mediji, a najviše je protivnika bilo jer nacrt zakona predlaže da predbračno savjetovanje mogu provoditi i vjerske zajednice. Glas koncila donosi i mnogo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.