• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Božićna čestitka

Božićna čestitka

Dragi župljani, braćo i sestre u Gospodinu!

Božić pobuđuje plemenite osjećaje kod svakog čovjeka, bilo vjernika bilo nevjernika. Obitelj, zajedništvo, ljubav, mir i toplina obiteljskog doma osjećaji su koje povezujemo s Božićem. Kako i ne bismo kad nam je Bog u svom Sinu pokazao koliko nas ljubi koliko mu je stalo do čovjeka kojega činom utjelovljenja i spasenja prima u svoju obitelj Oca, Sina i Duha Svetoga. U poslušnosti Ocu nebeskom, Novorođeni je pošao na put koji ga je vodio daleko od Oca u tamu ovoga svijeta, da bi bio svijetlo. Iza sebe je ostavio svemoć i slobodu, a ispred sebe ima nemoć, poslušnost i prisilu. Ostavlja božanski pogled s visina da bi imao pogled s križa u pratnji dvaju razbojnika. Ostavlja blaženstvo života s Ocem da bi ušao u zajedništvo s onima koji ne poznaju Oca, koji ga ne žele upoznati, koji niječu njegovo postojanje. Zato je Božićna radost plod spoznaje ponizne Božje ljubavi i brige za čovjeka. Krist za sebe kaže da je put, istina i život. Njegov put samozatajenja, darivanja, žrtve za drugoga, za brata čovjeka naša je kršćanska istina i samo hodeći tim putem naći ćemo Krista. Istinski slaviti Božić znači čuti plač Djeteta koje viče u drugoj djeci, velikoj i maloj. Slaviti Božić znači tražiti i primiti mir te ga podijeliti s bližnjima.

Poput pastira što požuriše k jaslicama gdje nađoše Novorođenoga i mi kršćani pritecimo ususret čovjeku, bližnjemu, potrebnome i u njemu ćemo susresti Njega, Emanuela koji želi biti ‘s nama Bog’, koji želi biti ‘Bog za čovjeka’, naš Bog.

Dragi župljani neka je vama, vašim obiteljima, starijima, nemoćnima, bolesnima, djeci i mladima sretan Božić, Isusovo porođenje i blagoslovljena nova 2021. godina!

                                                                                               Vaši svećenici,         

vlč. Danijel Hačko, upravitelj župe,

 vlč. Matija Novački, župni vikar,

te đakon Marijan Spehnjak s obitelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.