• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Proslava župne svetkovine u Brdovcu

Proslava župne svetkovine u Brdovcu

U nedjelju, 17. lipnja 2012. godine u župi svetoga Vida mučenika u Brdovcu proslavljen je zaštitnik župe – sv. Vid. Središnje misno slavlje u 11 sati je predvodio mr. Anđelko Košćak, rektor bogoslovije. Uz domaćeg župnika vlč. Ivana Gretića u koncelebraciji su bili i svećenici iz Zaprešićkog dekanata. U nadahnutoj homiliji vlč. Košćak je između ostalog rekao kako mi kad gledamo Krista na križu, osim što vidimo veliku tragediju, nezamislivu nepravdu i patnju, mi prije svega vidimo ljubav, vidimo Boga koji nam govori: „Trebam te. Ljubim te, volim te i zato sam te došao spasiti.“ Među mnoštvom onih koji su to povjerovali nalazi se sv. Vid koji je vjerovao da nema toga zla, grijeha i patnje kojega Uskrsli Isus ne bi mogao pobijediti i nadvladati. Po tom žaru žive vjere sv. Vid je dopustio Bogu da u njemu i po njemu djeluje te je tada svojim suvremenicima mogao dati nešto novo, nešto posebno što ovaj svijet ne može dati, a to je Bog – Božji mir, milost, snagu i blagoslov koji čovjeku daju sigurnost da će u svom uskrsnuću pobijediti sve tegobe ovoga života. Vlč. Košćak poručio je vjernicima da poput sv. Vida povjeruje i dopuste Bogu da im preko neznatnog sjemena dadne nešto novo što će čovjeka potaknuti da umre starom životu i uskrsnuti novom koji će donijeti stostruki plod.

Misno slavlje pjesmom je uveličao mješoviti župni zbor predvođen gospodinom Matom Dukićem.

Župljani su se za proslavu svoje župne svetkovine pripremali kroz trodnevnicu. Kroz četvrtak, petak i subotu svečane svete mise sa propovijedima predvodili su župnik i župni vikar, a nakon mise je bio određeni program. U četvrtak je nakon mise bilo euharistijsko klanjanje u kojem smo posebice molili za sve članove naše župe. U petak je bio koncert ansambla limenih puhača „BC“ Brass sastavljen od petorice vodećih glazbenika iz regije, koji nas je svojom izvedbom sve oduševio. U subotu nakon mise je bio koncert duhovnog rock sastava „Credo, credo“, koji nam je svojom sjajnom glazbom pokazao da se i na taj način može slaviti Gospodina.

Ta trodnevna priprava pomogla nam je da dostojanstveno proslavimo svog župnog zaštitnika te da upravo poput sv. Vida sa djetinjom ljubavlju prihvatimo Gospodina Isusa u svoj život i budemo Njegovi hrabri i iskreni nasljedovatelji.

T.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.