• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Koncert zborova u Brdovcu

Koncert zborova u Brdovcu

U nedjelju, 23. travnja u župi Brdovec održan je Uskršnji koncert. Sve je započelo sa svetom Misom. U prepunoj župnoj crkvi, u zajedništvu sa našim kapelanom Tomislavom Škenderom, večernju je misu predvodio vlč. Tomislav Hačko, župni vikar župe sv. Petra apostola u Zaprešiću.

Mladi iz zbora Allegro iz župe Svetog Ivana Nepomuka u Lučkom uveličali su misno slavlje svojom pjesmom.

Nakon mise uslijedio je koncert. Kroz program su nas vodili Nikolina Krčelić i Ilija Tokić. Koncert su otvorili domaćini, zbor Iskre iz župe Brdovec.

Nakon njihovog nastupa pjesmom su nas animirali mladi iz zbora Note Ljubavi iz župe Sv. Nikole u Bistri. Potom je nastupio zbor Allegro iz Lučkog, a zatim dva zaprešićka zbora, Stijene iz župe Sv.Petra, te Apostoli iz župe Marije kraljice apostola.

Na repertoaru su se našle popularne duhovne pjesme od “Ave Marie”, “Isus premješta planine” pa sve do Thompsonove pjesme “Početak”. Posebno dirljiv bio je završetak koncerta, kada su svi zborovi zajedničkim snagama otpjevali pjesmu “Mi želimo uzdić’ Isusa”.

Poslije nastupa razdragana su lica vjernika u našoj župnoj crkvi uputila mladima istinsku podršku da svojim pjevanjem trajno ostanu Božji glasnici mira i ljubavi. Veselo druženje nastavljeno je uz domjenak, te pjesmu, zabavu i ples u dvorani društvenog doma u Laduču.

I ovom prilikom, zahvaljujujemo svima koji su Uskršnji koncert učinili tako posebnim i podržali sve zajedno slaveći Uskrsloga Gospodina!

Posebna zahvala naravno ide našem zboru Iskre, na uloženom radu i trudu, župniku Ivanu Gretiću i kapelanu Tomislavu Škenderu bez kojih svega ovoga ne bi bilo.

Ksenija Tuđina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.