• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Duhovna obnova u našoj župi

Duhovna obnova u našoj župi

U utorak, 5. ožujka 2013. godine u župi sv. Vida u Brdovcu održana je korizmena duhovna obnova za trajne đakone.

U nazočnosti dr. Tomislava Markića, biskupskog vikara za trajne đakone i ravnatelja Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, u kojem se priređuje trajna formacija trajnih đakona, duhovnu obnovu za osamnaest đakona iz Zagrebačke nadbiskupije te Sisačke i Varaždinske biskupije vodio je naš župnik mr. Ivan Gretić. Obnova je započela sv. Misom s narodom u župnoj crkvi, a nastavljena molitvom Večernje, nagovorom voditelja i mogućnošću za sakrament pomirenja.

U svom nagovoru vlč. Gretić osvrnuo se na čitanja prve tri korizmene nedjelje te istaknuo kako je „današnji čovjek Europljanin, okružen nebrojenim čovjekocentričnim metropolama, čija se istinska duša može pronaći još samo u muzejima. S druge strane, čovjek živi brzo, razmišlja brzo, donosi nepromišljene odluke i jako rijetko primijeti još jednog takvog istog čovjeka pokraj sebe.

Komunikacija s bližnjim, kao i ona sa samim sobom, te na kraju, komunikacija sa Stvoriteljem, zabačene su negdje u staretinarnici naših davno odbačenih ili zaboravljenih sposobnosti. Taj se nedostatak uvukao i u naše obitelji, nepovratno ih razarajući. To je pustinja u kojoj živi današnji čovjek.“

Dodao je kako “korizma postaje za nas posebno vrijeme u kojemu smo pozvani osobito molitvom, pokorom, žrtvom i djelima ljubavi vježbati svoj duh, ali u isto vrijeme postom krotiti svoje tijelo kako bismo duhovno ojačali.“ Duhovna obnova završila je zajedničkom večerom i druženjem.

 

(T. Š.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.