• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Dekanatski susret ministranata

Oko 50-ak ministranata i ministrantica iz četiri župe Zaprešićkog dekanata okupilo se u subotu, 21. travnja u Mariji Gorici, gdje je održan Dekanatski susret ministranata. Susret je organizirala župa sv. Petra iz Zaprešića na čelu sa župnim vikarom vlč. Tomislavom Hačkom. Na samome početku okupili smo se u crkvi, gdje nam je pozdravne riječi uputio domaći župnik vlč. Ivan Kobešćak. Nakon kratkog predstavljanja po župama, vlč. Tomislav Škender, župni vikar iz župe sv. Vida u Brdovcu, je održao katehezu na temu “Služim bližnjemu – služim Kristu”, gdje je na temelju evanđeoskog odlomka o Isusovu čudu umanažanja kruhova potaknuo mlade da budu svjesni svoje uloge u euharistijskom čudu i da se ta velikodušnost i služenje svakako mora proširiti i na njihovu svakidašnjicu. Poslije kateheze uslijedilo je natjecanje u kvizu u kojem su ministranti pokazali zavidno znanje.

Središnji dio cijelog susreta je bilo misno slavlje koje je predvodio vlč. Damir Ocvirk, vicerektor bogoslovije. U homiliji je potaknuo mlade da se trude imati uvijek “čistu i bijelu dušu” kao što imaju haljine te da budu bližnji jedni drugima kao što je i Isus njima. Nakon Euharistije uslijedio je bogati ručak koji su nam pripremili domaćini na čelu sa svojim Župnikom.

U drugom, rekreativnom dijelu susreta slijedilo je natjecanje u nogometu, graničaru i drugim društvenim igrama (zavezanih očiju ići preko boca, zavezanih ruku gristi jabuku, hodanje po ciglama…) Taj dio susreta prošao je u vrlo žustrom i natjecateljskom duhu.

Na samome kraju druženja uslijedilo je proglašenje pobjednika te su im dodijeljeni pehari, medalje i priznanja

Ono što je svakako za pohvaliti je to da su brdovečki ministranti osvojili gotovo sva prva mjesta i u sportovima i u igrama i u kvizu. Iskreno i od srca im čestitamo!

A svim onim ministrantima koji su proveli subotnji dan u Mariji Gorici želimo da i dalje ustrajno slijede Put i vjerno Mu služe.

Tomislav Škender

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.