• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Osobna molitva

Osobna molitva

Ova meditacija kratki je izvadak iz dnevnih meditacija koje se cjelovite nalaze u knjizi Francisca Carvajala: Razgovarati s Bogom. Svezak II. (Korizma i Veliki tjedan):

Molitva je snažna svjetiljka koja osvjetljava naše probleme; svjetiljka koja nam omogućuje bolje upoznati ljude i tako im pomoći na putu prema Kristu; svjetiljka koja pomaže da naše poteškoće vidimo u pravom svjetlu.

Mnogi odlomci Evanđelja govore da bi se Isus udaljio od mnoštva i povukao u samoću kako bi molio. Isusova potreba za molitvom naglašena je u najvažnijim trenutcima njegova javnog djelovanja: krštenje, izbor apostola, prvo umnažanje kruha, preobraženje itd. Molitva je za nas osobito važna, jer ako zanemarimo naš odnos s Bogom, duhovni će nam se život malo-pomalo ugasiti. S druge strane, molitva nas sjedinjuje s Bogom, koji nam govori: »Bez mene ne možete ništa učiniti.«

Ugodit ćemo Bogu ako odlučimo svaki dan, čitav život posvećivati vrijeme misaonoj molitvi – čak i u situacijama kada smo previše umorni, kada nam je teško ili osjećamo suhoću, jer »u molitvi, nije u pitanju što netko kaže ili kako se osjeća, bitna je ljubav. A ljubav se izražava u nastojanju da nešto kažeš Gospodinu, čak i onda kada misliš da mu nemaš što reći«. Ako se budemo toga držali, naš će život biti obogaćen i ojačan.

Nitko na ovome svijetu nije se bolje ophodio s Kristom od njegove Majke, Blažene Djevice Marije, koja je provela mnoge sate gledajući ga, razgovarajući s njim, prilazeći mu sasvim jednostavno i sa štovanjem. Ako se obratimo našoj nebeskoj Majci, brzo ćemo naučiti povjerljivo razgovarati s Kristom i slijediti ga izbliza, sjedinjeni s njegovim križem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.