• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

KMNL

KMNL EKIPA1Katoličku malonogometnu ekipu Sv. Vid Brdovec osnovao je 2006. godine bivši kapelan vlč. Vlado Mikšić s ciljem da okupi mlade iz župe koji bi predstavljali našu župu ne samo u malonogometnim aktivnostima naše nadbiskupije već i u ostalim kršćanskim aktivnostima koje organiziraju župa ili nadbiskipija.
Ekipa je dio Katoličke malonogometne lige „Bl. Alojzije Stepinac“, čiji je cilj zbližiti mlade kroz sport, pa je natjecanje tako samo povod za međusobno druženje i upoznavanje. Kako bi njegovali duhovnu dimenziju, sudionici se okupljaju na zajedničkim misnim slavljima u različitim župama, a u došašću i korizmi priređuju se jednodnevne duhovne obnove. Također, važna razlika u odnosu na ostale nogometne lige je i to da utakmice KMNL počinju molitvom i blagoslovom za sve sudionike, a bilo kakvo psovanje i ponašanje koje nije u skladu s našim krščanskim načelima se sankcionira s isključenjima.
Prilikom uključenja u Katoličku malonogometnu ligu počeli smo se natjecati u zadnjoj ligi. Prve dvije sezone su bile vrlo uspješne, te smo se zahvaljujući dobrim rezultatima i redovnim pohađanjima duhovnih aktivnosti već nakon 2 sezone probili u 2. ligu. Sljedeće 4 sezone imali smo uspona i padova, ali svaka sezona je na kraju završena sa vrlo zadovoljavajućim rezultatima. Sezonu 2012/2013 završili smo u srednjem dijelu tablice, ali smo posebno ponosni na nju zbog osvajanja, kako organizatori i sami navode – najvažnije nagrade, a to je ona za fair-play. Tu nagradu smo zaslužili izuzetnim sportskim i katoličkim ponašanjem na terenu tako da smo jedini u našem rangu cijelu sezonu odigrali bez isključenja zbog psovki i grubih prekršaja. Iduču sezonu, krenuli smo veoma dobro te smo nakon prvog dijela sezone čak bili pri vrhu tablice. Početkom drugog dijela sezone zbog raznih okolnosti nismo bili aktivni te smo ispali u zadnju, 3. ligu. Sezonu 2014/2015 ponovno smo se okupili i krenuli bez imperativa povratka u ligu više, ali dobrim igrama i redovitim odlascima na mise i klanjanja zasluženo smo osvojili 2. mjesto i plasirali se u 2. ligu. Na ljeto 2015 g. uz veliku pomoć kapelana Filipa Pavlovića uspjeli smo ekipu obući u nove dresove. To isto ljeto u novim dresovima našu župu predstavljamo po raznim turnirima u Zagrebu i okolici.
Član katoličke malonogometne ekipe može biti bilo tko, važno je samo da je član naše župne zajednice i da zadovoljava sljedeće uvjete:
• redovno pohađanje na Sv. Misa
• sudjelovanje u ostalim župnim aktivnostima, kao i u onima koji su organizirani od vodstva katoličke malonogometne lige.
• dolazak na treninge i utakmice
Trenutno imamo 23 člana, od kojih je njih 15 prijavljeno za odigravanje utakmica subotom u Kušlanovoj. Nisu svi prijavljeni za utakmice, već samo oni koji mogu i žele igrati, a ostali s nama treniraju i sudjeluju u župnim aktivnostima. Tijekom zime po mogćnosti treninge imamo u dvorani u Brdovcu ponedjeljkom navečer, a preostali dio godine treniramo i družimo se vani na terenu u Laduču, obično jednom tjedno, najčešće četvrtkom. Važno je i napomenuti da imamo veliku potporu našeg kapelana i župnika, koji nam među ostalim plaća godišnju kotizaciju, na čemu smo im jako zahvalni.
Svatko tko bi se želio priključiti našoj ekipi može se nakon bilo koje mise javiti kapelanu, župniku ili ako znate člana naše ekipe možete se njemu javiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.