• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 30. travnja 2017.

Župne obavijesti – 30. travnja 2017.

3. VAZMENA NEDJELJA

 Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati.

Mise u selima kroz ovaj tjedan su po uobičajenom rasporedu, u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

Sutra, 01. svibnja ćemo u našoj župi imati slavlje sakramanta sv. Potvrde. Sv. Misa će biti u 11.00 sati. Sutra nećemo imati večernju sv. Misu u župnoj crkvi.

Budući da se sutra slavi blagdan sv. Josipa radnika, imati ćemo Misu u kapeli sv. Josipa u Prigorju u 18.00 sati, pa Vas pozivamo da dođete na tu Misu.

U četvrtak se slavi sv. Florijan, zaštitnik vatrogasaca. Naši vatrogasci će ga svečano proslaviti na sv. Misi u župnoj crkvi u 19.00 sati.  Dođimo na tu Misu i zajedno molimo zagovor sv. Florijana.

Sljedeće nedjelje ćemo u našoj župi imati slavlje sakramenta Prve Pričesti pod Misom u 11.00 sati. Svojim molitvama pratimo naše krizmanike i prvopričesnike.

Obiteljski vjenčić organizira hodočašće u Nacionalno svetište MB Bistričke 20. svibnja 2017. godine. Plakat s programom se nalazi u oglasnom ormariću. Tamo je upisan i broj gđe. Sanje kojoj se možete prijaviti za hodočašće.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila donosi reportažu iz Zagreba gdje je održana 50. obljetnica brige Crkve za hrvatske iseljenike. Glas koncila nam donosi i vijest o smrti umirovljenoga Porečko-pulskoga biskupa Antuna Bogetića. Glas koncila nam donosi pismo koje je Banjalučki biskup mons. Franjo Komarica uputio Miloradu Dodiku pod naslovom Likvidirani bez krivnje – a nitko ne odgovara. Glas koncila donosi i mnoge druge vrijedne i zanimljive članke.

 

ženidbeni navještaj:

 

Josip Marković, sin Ivana i Ruže r. Pavlović iz Prudnica

                   i

Zorana Primić, kći Zorana i Vedrane r. Bečić iz Prudnica.

Vjenčanje: 21. lipnja 2017.

 

Dražan Vrgoč, sin Stipice i Marije r. Pavić iz Brdovca

                   i

Jelena Grgić, kći Tomislava i Slavice r. Jelić iz župe Lučko.

Vjenčanje: 26. svibnja 2017. u župi Lučko.

 

Vedran Modrić, sin Marina i Ljubice r. Orešković iz Laduča

                   i

Matea Jakovac, kći Dražena i Dubravke r. Bašić iz Zagreba.

Vjenčanje: 16. lipnja 2017. u župi Gornja Stubica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.