• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 30. studenoga 2014.

Župne obavijesti – 30. studenoga 2014.

Danas je 1. nedjelja došašća. Današnjom nedjeljom započinjemo novu liturgijsku godinu i našu pripremu za svetkovinu Božića. Sv. Mise u župnoj crkvi su u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Radnim danom Misa u župnoj crkvi je u 6.00 sati ujutro. Naime, tijekom došašća opet ćemo imati zornice svakim danom osim nedjeljom. Zornice su samo vanjski znak onogo na što nas pozivaju proroci u biblijskim čitanjima u vremenu došašća, da budni dočekamo Gospodina.

Ovaj tjedan ćemo imati sv. Misu u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

U sakristiji možete nabaviti dvanaestlisne kalendare za 2015. godinu. Jednolisne župne dobiti ćete prigodom blagoslova obitelji.

Sljedeći vikend organiziramo karitativni buvljak (sajam) u prostorijama BSK Brdovec (atomsko sklonište). Sve što želite donijeti hranu, igračke, odjeću, suvenire itd. možete donijet u petak 05. prosinca od 15.00 – 20.00 sati, a vrata buvljaka su otvorena 06. i 07. prosinca od 9.00 – 17.00 sati. Sredstva koja se prikupe idu za pomoć siromašnima u našoj župi. Plakat se nalazi na oglasnoj ploči.

Sutra, 01. prodinca, će se u župi Marije Kraljice apostola u Zaprešiću održati tribina s temom Kako oživjeti vjeru kršćanina. Tribina počinje u 20.00 sati.

Najavljujem da će naša župna božićna ispovijed biti 13. prosinca 2014. godine, pa si rezervirajte taj dan kako bi se ispovijedili i na taj način se duhovno pripremili za Božić. Isto tako, ispovijed bolesnih i nemoćnih će biti 17. prosinca 2014. godine. Pa ako imate u kući starije, nemoćne  i bolesne koji ne mogu doći u crkvu, javite nam i omogućite i njima da se ispovijede.

Od 21. do 26. lipnja 2015. godine želimo organizirati hodočašće u Rim. Svi zainteresirani mogu se javiti u Župni ured kako bi dobili plan puta i ostale informacije.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa Koncila i Mali koncil – MAK. Glas koncila nam donosi govor koji je Papa izrekao u parlamentu u Strasbourgu. Glas koncila nam također donosi reportaže iz mnogih naših gradova s dana sjećanja na žrtvu Vukovara pod naslovom Hrvatska ima snagu ljubavi. Gas koncila donosi i mnoge druge vrijedne i zanimljive članke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.