• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 29. siječnja 2017.

Župne obavijesti – 29. siječnja 2017.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati .

Mise u selima su po redovitom rasporedu, u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

U četvrtak je blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica. Sveta Misa u župnoj crkvi je u 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Na misama ćemo blagosloviti svijeće. Svijeće možete ponijeti od kuće ili ih možete kupiti u crkvi prije Mise.

U petak se slavi sv. Blaž. Kao što je običaj uz blagdan sv. Blaža, pod Misom ćemo imati blagoslvo grla.

Od ovoga tjedna započinjemo s redovitim vjeronaukom za kandidate za krizmu. Vjeronauk za kandidate za Prvu Pričest početi će od sljedećega tjedna.

Ovaj tjedan počinjemo i sa susretima za mlade koji se održavaju petkom u 20.30 sati u kući kraj crkve. Sureti za mlade su ujedno i priprema za susret Hrvatske katoličke mladeži koji će se ove godine održati u Vukovaru, 29. i 30. travnja 2017. godine, pa se zainteresirani za odlazak na susret mogu petkom javiti vlč. Marku, župnom vikaru.

Župa Marija Gorica organizira hodočašće u Fatimu. Zainteresirani za hodočašće mogu informacije vidjeti na oglasnoj ploči ili se javiti u župni ured u Mariji Gorici.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imate Glas koncila i Vjesnik biskupa Langa. Glas koncila donosi reportažu sa 57. Teološko-pastoralnoga tjedna koji se kroz prošli tjedan održavao u Zagrebu. Glas koncila donosi i reportaže s molitvenih susreta prigodom Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Glas koncila donosi i jedno zanimljivo razmišljanje o pojedincima koji govore kako će se „ispisati iz Crkve“, i to razmišljanje nam među ostalim govori o tome kako takvi najčešće nemaju ni najosnovnijega pojma o vjeri, niti veze s Crkvom. Glas koncila donosi i mnogo drugih vrijednih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.