• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 28. srpnja 2019.

Župne obavijesti – 28. srpnja 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

17. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00 i 11.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan sv. Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati.

Kroz tjedan nemamo sv. Mise u selima kao ni nedjeljnu večernju sv. Misu u župnoj crkvi.  Zbog hodočašća na Mariju Bistricu u subotu nećemo imati Misu u župnoj crkvi.

U subotu, 03. kolovoza 2019. imamo naše hodočašće na Mariju Bistricu. Jedan autobus će krenuti ujutro u 6.00 sati od Šenkovca (jer je cesta do Harmice zatovorena) i skupljati hodočasnike po selima kako je to običaj, a u 6.30 sati krećemo zajedno od župne crkve. Cijena puta je 50 kuna.

Naš župni vikar, vlč. Marko, dobio je premještaj. Postati će upravitelj župe sv. Vida u Petruševcu u Zagrebu. Novi župni vikar je vlč. Majk Rušec, mladomisnik. Vlč. Marko će se oprostiti od naše župe u nedjelju 18. kolovoza 2019. godine. 

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi Razrješenja i imenovanja svećenika u našoj Nadbiskupiji. Novi broj Glasa koncila donosi i vijest o imenovanju novoga Apostolskoga nuncija u našoj Domovini, a to je mons. Giorgio Lingua. Uz ostale zanimljive članke Glas koncila donosi zanimljiv intervju s pravnim stručnjakom prof. dr. Franom Staničićem pod naslovom Zadiranje u pravo slobode vjeroispovijesti izaziva sukobe.

ženidbeni navještaj:

Leonard Andročec, sin Leonarda i Dragice r. Hrastović iz Brdovca

                            i

Renata Zrno, kći Zvonka i Ilinke r. Kuštro iz župe Bezgrešnog začeća BDM, Valpovo.

Vjenčanje: 24. kolovoza 2019. u župi Bezgrešnog začeća BDM, Valpovo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.