• 01/3313212
 • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
 • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 28. srpnja 2013.

Župne obavijesti – 28. srpnja 2013.

           Danas je 17. nedjelja kroz godinu. Sv. Mise u župnoj crkvi su u 8.00 i 11.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz mjesece srpanj i kolovoz nemamo nedjeljne večernje Mise u 19h u župnoj crkvi.

    Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati, osim u subotu, 3. kolovoza. Tada hodočastimo Majci Božjoj Bistričkoj te ovdje taj dan nemamo Misu.

     U subotu, 3. kolovoza idemo na hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 6.00 sati od Harmice, a od 6.30 ispred crkve u Brdovcu. Još imamo 20-ak mjesta u četvrtom busu pa svi koji nam se želite priključiti- dođite i prijavite se.

      Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

     U ovogodišnjim svećeničkim promjenama u našoj Nadbiskupiji i naš dosadašnji župni vikar vlč. Tomislav Škender je razmješten na novu službu te mu je iduća nedjelja ujedno i oproštajna od naše zajednice pa dođimo i zahvalimo Bogu za sve lijepe trenutke što smo ih svi zajedno proživjeli.

    Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila i imamo nekoliko brojeva Vjesnika biskupa Langa, lista naših zagrebačkih bogoslova. Središnja tema ovog broja je «Kršćanska obitelj u suvremenom broju» pa možete vidjeti kako naš bogoslovi pametno i lijepo razmišljaju i pišu. Ima puno uistinu zanimljivih članaka. Glas koncila nam donosi izvještaje sa svjetskog susret mladih u Brazilu. Okupilo se preko 2 milijuna mladih i to je prvi pastoralni pohod pape Franje te se mladima obratio riječima: «Zlata i srebra nemam, ali donosim ono najvrednije što mi je dano: Isusa Krista»… Prekrasno je pričao mladima… Super je naš Papa… Možete si to sve pročitati u Glas koncila. Ima i mnoštvo drugih zanimljivih članaka.

2 thoughts on “Župne obavijesti – 28. srpnja 2013.

  • Želim zahvaliti župnom vikaru vlč. Tomislavu na predanom radu u našoj župi te reći kako cjenim sav njegov trud i ljubav koje je uložio.
   Posebno sam voljela ići na njegove svete mise jer se rijetko može sresti svećenik koji propovijeda s tolikim žarom i od srca.
   HVALA!

  • Zahvaljujemo vlč. Tomislavu na svim njegovim divnim riječima koje nam je svaki dan upućivao. Puno će nam nedostajati i želimo mu sve nabolje u budućem životu i novoj službi. Nadamo se da nas neće zaboraviti i da će nas posjećivati kada bude mogao. Nedostajat će svima nama, a posebno ministrantima .
   Irena i ministrant Ivan T.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.