• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 25. svibnja 2014.

Župne obavijesti – 25. svibnja 2014.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati.

Kroz tjedan sv. Misa u Ključu će biti u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

U utorak ćemo u okviru kateheza za odrasle imati Molitveni susret za mlade koji se pripremaju za brak. Susret započinje u 19.30 sati, nakon sv. Mise u crkvi. Pozivamo na ovaj susret osobito one koji imaju namjeru sklopiti sakramenat Ženidbe, ali sve druge.

Prošle nedjelje nismo oglasili da skupljamo pomoć za poplavljene jer još nismo imali informacije s terena, no preko društvenih mreža obavijestili smo vjernike te se do utorka skupio pun veliki kombi odjeće i namirnica koje smo, sa onim što se skupilo u Zaprešiću, uputili na poplavljena područja. Nakon utorka i dalje smo skupljali hranu i higijenske potrepštine koje ćemo ovih dana uputiti potrebnima, a danas na izlazu iz crkve od naših mladih možete, uz dobrovoljni prilog za poplavljene, dobiti narukvice koje su oni izrađivali kroz ovaj tjedan. Narukvice nisu modni detalj nego je svaka desetica krunice. Sav prihod od narukvica ide za poplavljene u Bosni.

I ove godine organiziramo odlazak na sv. Misu u Macelj prigodom 69. obljetnice Križnoga puta. Sv. Misa će biti sljedeće nedjelje, 01. lipnja 2014. godine u 17.00 sati. Cijena prijevoza je 50 kuna. Imamo još nešto slobodnih mjesta. Polazak je od crkve u 14.45 sati.

Marijina legija organizira hodočašće u Pleternicu u svetište Gospe od suza 21. lipnja 2014. godine. Kontakt informacije nalaze se na plakatu u oglasnom ormariću.

U utorak su g. Stipe Gelo, g. Mile Bunčić, g. Zdravko Dević i g. Zvonimir Mejdanđić obrezivali živicu oko župne kuće pa im od srca hvala na brizi i trudu. Isto tako, g. Stipica Ravančić je u župnoj kući radio popravke na el. instalaciji pa i njemu od srca hvala.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi mnoge aktualnosti iz života Crkve u Domovini i svijetu od kojih izdvajamo reportažu s Bleiburga sa Mise za ubijene na Križnome putu. Glas koncila donosi i nekoliko reportaža sa poplavljenih područja pod naslovom: Poplava je uz štetu izvukla i ono najbolje, najplemenitije. Glas koncila donosi i mnoge druge vrijedne članke.

 

Ženidbeni navještaj:

 

1. Domagoj Kovačić, sin Zorislava i Sonje r. Kučko iz Prigorja

                                                       i

Martina Šolaja, kći Dragomira i Dubravke r. Krizmanić iz župe Dugave, Zagreb.

Vjenčanje: 06. lipnja 2014. u Dugavama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.