• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 25. rujna 2016.

Župne obavijesti – 25. rujna 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati.

Mise u selima su u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

U utorak slavimo sv. Vinka Paulskoga, nebeskoga zaštitnika naših sestara u Lužnici. Sv. Vinka ćemo svečano proslaviti u utorak, 27. rujna pod Misom u 19.00 sati. Pozivamo Vas na Misu kako bismo Bogu zahvalili za milosti primljene po zagovoru sv. Vinka.

U utorak se slavi i godišnjica blagoslova kapele u Prudnicama. Budući da se u Prudnicama uređuje dom pa ne možemo imati Misu u njemu, sv. Misu za sve Prudničane žive i mrtve slaviti ćemo u utorak u župnoj crkvi pa pozivamo mještane Prudnica na tu Misu.

Ovaj tjedan ćemo održati prve roditeljske sastanke za roditelje kandidata za Prvu Pričest i Krizmu. Sastanak za roditelje kandidata za Krizmu biti će u četvrtak, nakon mise i klanjanja u 20.00 sati, a za roditelje kandidata za Prvu Pričest će biti u petak nakon mise u 19.30 sati. Molimo roditelje da se odazovu kako bi dobili važne informacije.

Vlč. Marko, župni vikar, poziva mlade na prvi susret za mlade – srednjoškolce, studente i radničku mladež. Susret će biti u petak u 20.30 sati u kući kraj župne crkve.

Naši zborovi imaju svoje redovite vježbe: Zbor sv. Barbare utorkom nakon Mise, Veliki mješoviti zbor četvrtkom nakon sv. Mise, a Dječji zbor subotom od 9.00 do 10.00 sati. Pozivamo i Vas koji znate pjevati da se uključite u naše zborove kako bismo svojim glasom svečano slavitli Boga.

08 i 09. listopada održati će se 58. planinarski križni put od Sljemena preko Luke pa do naše župe. Zvršetak će biti 09. listopada u našoj Župnoj crkvi pod misom u 19.00 sati. Očekuje se 150 – 200 sudionika. Ukoliko ima zainteresiranih iz naše župe za sudjelovanje, kontakti se nalaze u golasnom ormariću na plakatu. Bilo bi lijepo kada bi sudionike taj dan i počastili kolačima ili sokom, pa Vas molimo ako možete za taj dan pripremiti neki kolač i donjeti ga navečer pred Misu u Kuću kraj crkve.

Molimo one koji su se prijavili za hodočašće u Boku Kotorsku i Tiranu, ako još nisu, da tijekom ovoga tjedna dostave broj osobne ili putovnice i OIB te da uplate troškove putovanja. Još ima 4 slobodna mjesta pa ako ima zainteresiranih slobodno se javite.

Marijina legija organizira hodočašće na Udbinu 01. listopada 2016. godine. Za informacije se možete javiti g. Stipi Gelo. Broj telefona se nalazi na plakatu u oglasnom ormariću.

Obiteljski vjenčić organizira hodočašće u Krašić, 08. listopada 2016. godine. Za informacije i prijave se možete javiti gđi. Sanji. Broj telefona se nalazi na plakatu u oglasnom ormariću.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo Glas koncila. Glas koncila nam donosi reportažu iz Asiza sa Svjetskoga dana molitve za mir. Glas koncila nam donosi i fotografije redovnica iz naše Domovine koje su ove godine položile doživotne zavjete. Glas koncila nam donosi i članak o zjednici Cenacolo pod naslovom Problem nije droga, problem je zapuštena nutrina čovjeka. Glas koncila donosi i mnogo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.