• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Župne obavijesti – 24. veljače 2013.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. Ovaj tjedan klanjanje ćemo imati u srijedu nakon mise, a ne u četvrtak.

Sv. Misa u u Ključu je u srijedu, a u Prigorju u petak u 17.00 sati.

Kroz korizmeno vrijeme u našoj župnoj crkvi petkom i nedjeljom prije večernje sv. Mise imamo pobožnost Križnoga puta s početkom u 17.30 sati, a u Laduču prije mise s početkom u 9.00 sati.

Sljedeće nedjelje pod Misom u 11.00 sati ćemo imati predstavljanje ovogodišnjih Prvopričesnika. Ujedno najavljujemo da će Krizma u našoj Župi biti u subotu, 04. svibnja 2013. godine u 11.00 sati, a Prva Pričest će biti za prvu grupu (škola Brdovec i Drenje) 12. svibnja 2013. godine, a za drugu grupu (škola Savski Marof, Laduč i Šenkovec) 19. svibnja 2013. godine pod misom u 11.00 sati.

Od danas do sljedeće nedjelje traje Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BIH. Sljedeće nedjelje ćete, u kutije za to predviđene, moći dati svoj novčani prilog za pomoć Crkvi u BIH.

Kao što Vam je poznato u našoj župi djeluje župni Caritas. To je nekoliko volontera koji žrtvuju svoje vrijeme i snage kako bi pomogli napotrebnijima. Budući da neki od njih više nisu u mogućnosti tako aktivno sudjelovati u radu Caritasa, pozivamo vjernike koji su voljni ukljujčiti se u rad Caritasa da se do sljedeće nedjelje jave župniku ili kapelanu.

Vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike održava se po već uobičajenom rasporedu. Isto tako, susreti za mlade i ministrante održavaju se također po uobičajenom rasporedu.

Sljedeće nedjelje će u našoj župi gostovati g. Srećko Karić. On je su-autor knjige «Proživio sam Ovčaru i Vukovar» koju će na kraju Misa kratko predstaviti , a knjigu će biti moguće kupiti.

Udruga sv. Josipa iz Prigorja organizira javnu tribinu na temu Zdravstveni odgoj u osnovnim školama. Na tribini će goviriti prof. Ljilja Vokić i dr. Željka Markić. Tribina će se održati u četvrtak, 28. veljače 2013. godine u 18.00 sati u Kino dvorani u Brdovcu. Svi ste pozvani.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glas koncila. Glas koncila nam donosi razne reakcije na najavu odreknuća od službe pape Benedikta XVI i druge članke vezane uz tu odluku. Glas koncila nam također donosi razgovor s p. Antunom Cvekom, koji godinama pomaže najpotrebnijim zagrepčanima, pod naslovom «Srce je pokret svega, te mnoge druge zanimljive članke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.