• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 24. travnja 2016.

Župne obavijesti – 24. travnja 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati.

Kroz tjedan sv. Mise u selima su u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

U noći s četvrtka na petak netko je sa sprejem išarao zidove kapele u Prigorju. Bilo je ispisanih i sotonističkih znakova. Zato ćemo u utorak u Prigorju nakon mise imati klanjanje i moliti Gospodina za oprost onome tko je to učinio.

Prema odredbi pape Franje, danas se u svim crkvama Europe prikupljaju milodari za pomoć Ukrajini. Svoj dar za pomoć Ukrajini možete staviti u kutije s natpisom Caritasa na pokrajnjim oltarima.

U subotu ćemo u našoj župi imati slavlje sakramenta sv. Potvrde. Djelitelj je mons. Ivan Miklenić, a slavlje će biti u 11.00 sati. Zato u subotu nećemo imati večernju sv. Misu. Kandidati za krizmu imaju pripremu i ispovijed kako je najavljeno na roditeljskom sastanku.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam u novome broju donosi drugi dio reportaže s pohoda tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića našoj domovini, te izvatke iz propovijedi naših biskupa koji su slavili sv. Mise u katedrali i u crkvi u Dubravi. Glas koncila donosi i reportažu s Papina  pohoda otoku Lezbosu gdje se još uvijek nalazi veliki broj izbjeglica. Glas koncila uz ostale članke donosi i osvrt na Poslijedinodsku papinu pobudnicu „Amoris Laetitia“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.