• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 24. prosinca 2017.

Župne obavijesti – 24. prosinca 2017.

4. NEDJELJA DOŠAŠĆA – BADNJAK

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Sutra je svetkovina Božića. Sv. Mise imamo po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Prekosutra, u utorak, je blagdan sv. Stjepana prvomučenika. Sv. Mise imamo po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati, te u Drenju u domu i u Ključu u kapeli u 16.00 sati.

Radnim danom, zbog blagoslova obitelji, sv. Misa u župnoj crkvi je ujutro u 7.30 sati.

Sljedeće nedjelje je Stara godina ujedno se slavi blagdan Sv. Obitelji. Sv. Mise ćemo imati po nedjeljnom rasporedu, a sv. Misa zahvalnica će biti u župnoj crkvi u 18.00 sati.

Od srijede započinjemo s blagoslovom obitelji po rasporedu kako je objavljeno u župnom listiću. Bilo bi lijepo kada bi obitelj toga dana bila na okupu, jer to je molitva za Vašu obitelj.

Prošle nedjelje u karitativnoj akciji se skupilo 6.145,15 kn, 10.50 € i 15 DKK te 132 kg namirnica i 60 l mlijeka i soka. Hvala svima na daru.

U sakristiji možete nabaviti dvanaestlisne kalendare za 2018. godinu. Jednolisne župne će svaka obitelj dobiti prigodom blagoslova obitelji.

Ukoliko još niste, na izlazu iz crkve možete uzeti Božićno pismo s rasporedom Blagoslova obitelji i rasporedom bogoslužja u Božićno vrijeme.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Hvala obitelji Gelo iz Brdovca i obitelji Selan iz Prigorja koji su darovali borove za župnu crkvu i obitelji Vidušin koji su darovali za Laduč. Hvala djelatnicima komunalnoga iz Općine koji su odrezali i dovezli borove do župne crkve. Hvala i našim zvonarima i ostalim župljanima koji su pomagali u kićenju borova i uređivanju kako župne crkve tako i kapele u Laduču.

Hvala g. Franji Budasu koji je napravio novu zvijezdu repaticu za našu župnu crkvu.

Od katoličkoga tiska danas imamo božićni dvobroj broj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi Božićne poruke naših biskupa. Glas koncila nam donosi reportaže o adventskim karitativnim akcijama diljem naše domovine. Glas koncila nam donosi i više tekstova o Božićnome otajstvu. Glas koncila donosi i druge vrijedne i zanimljive članke.

 

ženidbeni navještaj:

Luka Lukić, sin Frane i Mare r. Andričić iz Ključa Brdovečkog

                                         i

Lucija Kafadar, kći Tihomira i Slavice r. Barnjkak iz Šenkovca.

Vjenčanje: 6. siječnja 2018.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.