• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Župne obavijesti – 23.rujna 2012.

Danas je 25. nedjelja kroz godinu. Sv. mise u župnoj crkvi su u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Kroz tjedan mise u župnoj crkvi su svaki dan u 19.00 sati.

Sv. misa u Ključu je u srijedu u 18.00 sati, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

Dječji zbor «Plamenčići» ima redovite probe subotom od 10.00 do 11.00 sati.

U subotu, 29. rujna održati će se dan Prudnica. Procesija kreće od špilje Gospe Lurdske kraj Plive u 18.00 sati, a nakon procesije slijedi sv. misa. Svi ste pozvani.

Pozivamo roditelje učenika osmih razreda koji ove godine žele pristupiti sakramentu Krizme da dođu na roditeljski sastanak koji će se održati u petak, 28. rujna poslije večernje sv. mise. Roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika održati će se sljedeći tjedan.

Zajednica Ekosspiritus  u suradnji s bratovštinom sv. Bernarda, a pod pokroviteljstvom Povjerenstva za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, 12., 13. i 14. listopada ove godine organizira 50. Planinarski križni put na trasi Smerovišće – Samobor. Za informacije i prijave možete se obratiti ili vlč. Tomislavu ili g. Stjepanu Peteku (091/40 63 969) ili animatoricama, najkasnije do 08. listopada.

Župa Marija Gorica organizira hodočašće u Svetu zemlju od 02. do 09. travnja 2013. godine. Cijena hodočašća je 1400 $ i sve je uključeno u cijenu, a može se platiti i na rate. Zainteresirani se mogu javiti u naš Župni ured.

Kao što možete vidjeti vani kraj crkve, u srijedu se nažalost dogodila velika nezgoda. Srušila nam se lipa. Žao nam je što se dogodila šteta, no nažalost protiv više sile se ne može. Bogu hvala što se nije dogodilo veće zlo, da se nije netko zatekao na groblju i poginuo.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa Koncila. Glas koncila nam u ovome broju donosi cjelovitu propovijed kardinala Bozanića na hodočašću vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu. Također je zanimljiv intervju sa poznatim fotografom Šimom Strikomanom pod naslovom Mladi naraštaji trebaju spoznati kako se povijest događala, te mnoge druge zanimljive članke.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.