• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 23. listopada 2016.

Župne obavijesti – 23. listopada 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati.

Mise u selima su u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu , a Drenju u petak 18.00 sati. U petak će misa u Drenju biti u domu, a kao priprema za Dan Drenja biti će mogućnost sv. Ispovijedi od 17.30 sati.

Sljedeće nedjelje ćemo u Drenju proslaviti dan Drenja. Procesija od Vatrogasnog doma kreće u 10.30 sati, a odmah nakon procesije biti će misa kod kapelice Kraljice mira. Ukoliko bude loše vrijeme Misa će biti u domu.

Danas je Misijska nedjelja, sjetimo se u svojim molitvama misionara, a možemo im pomoći i svojim novčanim prilozima koje možete staviti u kutije na pokrajnjim oltarima koje imaju natpis Caritasa.

Sljedeći vikend prelazimo na zimsko računanje vremena pa će sljedeće nedjelje večernja Misa u župnoj crkvi biti u 18.00 sati.

Djelatnici OŠ Pušća i udruga Majčina krila Šenkovec organiziraju humanitarni koncert za pomoć Zvonimiru Filipoviću, djelatniku OŠ Pušća koji je teško obolio te mu je potreban dugotrajan oporavak u bolnici što iziskuje i znatne troškove. Koncert će se održati 26. listopada 2016. godine u 18.00 sati u OŠ Pušća. Plakat i popratno pismo nalaze se u oglasnom ormariću, a tamo je napisan i broj računa na koji se može uplatiti novčani prilog za pomoć.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila i Vjesnik biskupa Langa. Glas koncila nam donosi reportažu o proslavi 25. obljetnice ponovne prisutnosti vjeronauka u školama. Uz današnju Misijsku nedjelju Glas koncila nam donosi intervju sa s. Vedranom Ljubić, misonarkom u Ugandi. Glas koncila donosi i mnoštvo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

 

 

ženidbeni navještaj:

Robert Drago Smolek, sin Josipa i Biserke r. Stanko iz župe Uznesenja BDM iz Stenjevca

i

Petra Mikan, kći Dragutina i Ljubice r. Peterković iz župe Uznesenja BDM iz Stenjevca.

Vjenčanje: 05. studenoga 2016.

 

Frano Dugandžić, sin Miroslava i Ive r. Budimir iz Ključa Brdovečkog

i

Ivana Pantar, kći Zorislava i Marije r. Merčep iz Zaprešića.

Vjenčanje: 12. studenoga 2016. u župi Marije kraljice apostola u Zaprešiću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.