• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 20. prosinca 2015.

Župne obavijesti – 20. prosinca 2015.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati.

Kroz ovaj tjedan Mise zornice imamo do srijede. U četvrtak na Badnjak i nemamo Zornicu.

U četvrtak je Badnjak. U župnoj crkvi ćemo imati misu bdijenja u 19.00 sati, a prije mise u 18.30 sati djeca će imati kratki program. Misa bdijenja biti će i u Laduču u 22.30 sati, a svečana Misa polnoćka biti će u župnoj crkvi u ponoć.

Na Božić i na blagdan sv. Stjepana sv. Mise imamo po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 18.00 u župnoj crkvi, a u 9.30 u Laduču.

Sv. Misa u Ključu i u Drenju biti će u subotu, na blagdan sv. Stjepana u 16.00 sati. U Drenju će misa biti u kapelici Kraljice mira.

Sestra Antonija poziva djecu i roditelje da danas dođu na koncert u Lužnicu u 16.00 sati.

Blagoslov obitelji započinjemo od sljedećeg ponedjeljka, 28. prosinca, to po rasporedu koji je naveden u Božićnom pismu kojega možete uzeti na izlazu iz crkve.

U našoj karitativnoj akciji uz nedjelju Caritasa prikupili smo 6.100,80 kuna i oko 420 kg hrane i ostalih namirnica. Volonteri našega Caritasa su pripremili pakete koji su već predani ili će ovih dana biti predani najpotrebnijima u našoj župi. Hvala Vam od srca na daru!

Iz policijske postaje Zaprešić smo dobili obavijest da se i ove godine provodi akcija «Mir i dobro». Nastojmo tijekom božićnog vremena suzdržati se od pucnjave, jer pucnjava nije ono što blagdane čini dostojanstvenima i mirnima. Blagdane provodimo u miru i radosti.

U sakristiji možete nabaviti dvanaestlisne kalendare za 2016. godinu. Jednolisne župne dobiti ćete prigodom blagoslova obitelji.

Kroz prošli tjedan smo hitno morali popraviti krov na kući kraj crkve jer je prokišnjavao. Jedan donator je darovao veću količinu materijala za popravak, ali je želio ostati anoniman. Ovim mu putem zahvaljujemo, a Gospodin, koji zna njegovo ime, neka ga nagradi. Hvala i g. Iliji Iviću koji je okrečio i sanirao dio stropa u kapeli u Laduču.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.
Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam dolazi kao božićni dvobroj te nam donosi mnoštvo tekstova posvećenih Božiću, od kojih osobito izdvajamo Božićne poruke naših biskupa. Glas koncila donosi i reportaže s otvaranja Jubileja milosrđa u našim biskupijama. Glas koncila donosi i mnoštvo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.