• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 19. svibnja 2019.

Župne obavijesti – 19. svibnja 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

5. USKRSNA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati. U četvrtak nakon Mise imamo Euharistisjko klanjanje.

U subotu nećemo imati Misu u župnoj crkvi.

Mise u selima kroz ovaj tjedan su: u Prigorju u utorak, a u Ključu u srijedu 18.00 sati, a u Drenju u petak nećemo imati Misu.

U petak, 24. svibnja 2019. u Šenkovcu ćemo proslaviti Dan Šenkovca. Sv. Misa će biti u domu u 20.00 sati. Svi ste pozvani.

U nedjelju, 02. lipnja 2019. godine u 17.00 sati u Maclju će se održati spomen-Misa prigodom 74. obljetnice Križnoga puta, a predvodi je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. I ove godine organiziramo odlazak na tu Misu. Od danas se možete upisati i preuzeti kartu. Cijena karte je 50 kuna.

U subotu, 25. svibnja 2019. godine, u Zagrebu će se održati četvrti nacionalni hod za život pod geslom: Zaštitimo nerođenu djecu — najugroženiju manjinu u Hrvatskoj. Taj Hod, kao plod građanske inicijative koja je okupila brojne laike iz raznih udruga i pokreta, nastoji promicati vrijednost otajstva ljudskoga života, s posebnom osjetljivošću za začetu i jos nerođenu djecu, za majke i obitelji u hrvatskome društvu. Okupljanje je u Zagrebu, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac), u 10 sati.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Glas koncila nam donosi reportažu s velikoga koncerta duhovne glazbe „Progledaj srcem“. Glas koncila donosi razgovor sa Sue Thayer iz inicijative „40 dana za život“ koja je od voditeljice centra za pobačaje postala zagovarateljica života. Glas koncila donosi i mnogo drugih zanimljivosti iz života Crkve u Domovini svijetu.

ženidbeni navještaj:

Krunoslav Marinić, sin Ivana i Đurđice r. Hmelina iz župe Presvetog Srca Isusova,  Rakov Potok

             i

Suzana Štefanija Benković, kći Tome i Vere r. Hogač iz Laduča.

Vjenčanje: 28. lipnja 2019. u župi Marije Kraljice apostola u Zaprešiću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.