• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 19. ožujka 2017.

Župne obavijesti – 19. ožujka 2017.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. Sljedeće nedjelje večernja sv. Misa će biti u 19.00 sati jer prelazimo na ljetno računjanje vremena.

Mise u selima su: u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati, a u Prigorju će ovaj tjedan Misa biti u ponedjeljak u 17.00 sati.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije večernje Mise imamo pobožnost Križnoga puta. Križni put počinje u 17.30 sati. Križni put u Laduču je nedjeljom prije sv. Mise s početkom u 9.00 sati.

Budući da blagdan sv. Josipa ove godine pada na korizmenu nedjelju, liturgijski se slavi sutra. Sv. Misa će u župnoj crkvi biti u 18.00 sati.

U četvrtak, 23. ožujka 2017. godine u župnoj crkvi, nakon Mise i klanjanja, koji počinju u 18.00 sati, održati će se roditeljski sastanak za roditelje kandidata za Prvu Pričest. Molimo roditelje da se svakako odazovu radi važnih informacija.

U petak, subotu i nedjelju ćemo imati korizmenu Duhovnu obnovu koju će voditi članovi zajednice Molitva i riječ. Duhovna obnova će biti u petak nakon mise u 18.30 sati, u subotu od 16.30, a u nedjelju od 16.00 sati. Plakat se nalazi u oglasnom ormariću.

U subotu se slavi blagdan Navještenja Gospodinova ili Blagovijest. Sv. Misa će u župnoj crkvi biti u 18.00 sati.

Danas u okviru Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini prikupljamo novčane priloge za pomoć Crkvi u Bosni i Hercegovini. Svoj novčani dar možete staviti u kutije s natpisom Caritasa na pokrajnjim oltarima.

Najavljujemo da ćemo našu veliku župnu ispovijed imati 01. travnja 2017. godine. Križni put kroz župu planiramo za 08. travnja 2017. godine.

Udruga Ekosspiritus uz podršku Povjerenstva za pastoral mladih Bjelovarske biskupije organizira 01. i 02. travnja 2017. gopdine 59. planinarski križni put na trasi Bedenica – Marija Bistrica – Sveti Ivan Zelina. Za informacije i prijavu možete se obratiti g. Stjepanu Peteku na broj telefona napisan na oglasu u oglasnom ormariću.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imate Glas koncila. Glas koncila u novome broju donosi reportažu s minoga slavlja na 15. obljetnicu smrti sluge Božjega kard. Franje Kuharića. Glas koncila donosi i Korizmeno pismo biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine koje govori o Ispovijedi kao istinskome doprinosu preobrazbi čovjeka i društva. Glas koncila donosi i jedno zanimljivo svjedočanstvo u kojemu Frane Vitaić, kapetan nogometnoga kluba Cibalia, govori o svojoj vjeri. Glas koncila nam u ovome broju predstavlja umjetnika iz naše susjedne župe, Franju Haraminu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.