• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 17. ožujka 2019.

Župne obavijesti – 17. ožujka 2019.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

2. KORIZMENA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. U četvrtak nakon sv. Mise imamo Euharistijsko klanjanje.

Mise po selima su po uobičajenom rasporedu: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak 17.00 sati.

U utorak se slavi blagdan sv. Josipa. Sv. Misa u župnoj crkvi će biti u 18.00 sati.

Kroz Korizmu petkom i nedjeljom prije večernje sv. Mise u župnoj crkvi imamo pobožnost Križnoga puta. Križni put počinje u 17.30 sati. Križni put u Laduču je nedjeljom prije sv. Mise i počinje u 9.00 sati.

Hrvatski Caritas nas i ove godine poziva na akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Sljedeće nedjelje ćemo skupljati novčane priloge za pomoć Crkvi u Bosni i Hercegovini. Svoj novčani dar možete sljedeće nedjelje staviti u kutije s natpisom Caritasa na pokrajnjim oltarima.

Planinarska bratovština sv. Bernarda organizira Planinarski križni put na trasi Belec – Lepoglava  – Macelj, a Udruga Ekosspiritus organizira Planinarski križni put na trasi Svetvinčenat – Pazin – Motovun. Oba Križna puta se održavaju 06. i 07. travnja 2019. godine. Podaci za prijavu i informacije nalaze se na plakatima u oglasnom ormariću.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imamo Glas koncila. Glas koncila nam donosi reportažu s proslave 350. obljetnice djelovanja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta. Uz 40. obljetnicu enciklike „Redemptor hominis“, Glas koncila donosi razmišljanje pod naslovom Čovjek ne može živjeti bez ljubavi. Novi broj Glasa koncila donosi i razgovor s prof. dr. Josipom Balobanom o istraživanju vrijednosti u Hrvatskoj, te mnoge druge vrijedne i zanimljive članke.

ženidbeni navještaj:

Dario Ivica Kunjas, sin Božidara i Štefice r. Cingulin iz Prudnica

                   i

Tea Barišić, kći Ivana i Ljubice r. Tadić iz župe sv. Tri Kralja, Donja Lomnica.

Vjenčanje: 07. lipnja 2019. u župi sv. Tri Krlaja u Donjoj Lomnici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.