• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 12. lipnja 2016.

Župne obavijesti – 12. lipnja 2016.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati.

Ovaj tjedan zbog župnoga blagdana sv. Vida nećemo imati sv. Mise selima.

U srijedu, 15. lipnja ćemo proslaviti župnoga zaštitnika sv. Vida. Sv. Mise će u župnoj crkvi biti: u 8.00 sati, a predslavi je vlč. Filip, župni vikar, u 11.00 sati predslavi vlč. Mirko Matasović, župnik  iz Luke, a svečanu Misu u 19.00 sati predslavi preč. Vlado Razum, duhovnik bogoslova. Za blagdan ćemo se pripremati kroz tri dana molitvom Krunice i Litanija sv. Vida prije večernje Mise s početkom u 18.15 sati. Također ćete za vrijeme krunice imati priliku za sv. Ispovijed da bi se i na taj način duhovno pripremili za blagdan. Napominjemo da uz župni blagdan naša crkva postaje jubilejska crkva te da se na taj dan u našoj crkvi može dobiti jubilejski oprost do vremenitih kazni. Uvijeti su da vjernik sudjeluje taj dan na Misi i da se pričesti, a ako je potrebno i ispovijedi prije toga, da izmoli Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu i Vjerovanje na nakanu sv. Oca te da prođe kroz vrata crkve koja su na taj dan Vrata milosrđa.

22. lipnja 2016. godine imati ćemo dekanatsko hodočašće u Krašić i na Jazovku. Cijena karte je 50 kuna. Za hodočašće se možete prijaviti u sakristiji nakon Mise ili u župnom uredu.

Od 12. do 16. listopada 2016. organiziramo hodočašće u Boku Kotorsku i Tiranu. Cijena puta je 1500,00 kuna. Za informacije i plan puta možete se javiti u župni ured.

Zahvaljujemo g. Stipi Gelo i gđi. Ivi Svalina s obiteljima koji su darovali lijepe oltarnike za pokrajnje oltare u Župnoj crkvi.

Antonija moli djecu iz dječjeg zbora Plamenčići da dođu u srijedu, na blagdan sv. Vida, te u nedjelju na mise u 11.00 sati kako bi pjevali na tim Misama.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila. Uz novi broj Glasa koncila dolazi i mjesečni prilog Prilika čija je glavna tema Svijet između dva mosta i dvije rijeke, a posvećena je Baranji. Glas koncila donosi i reportažu sa Spomen-mise iz Maclja o 71. obljetnici Križnoga puta. Glas koncila donosi i reportažu o proslavi 10. obljetnice Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, te mnoge druge vrijedne i zanimljive članke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.