• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 11. siječnja 2018.

Župne obavijesti – 11. siječnja 2018.

6. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. U četvrtak nakon sv. Mise imamo redovito klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Ovaj tjedan imamo Mise u selima: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 17.00 sati.

U srijedu Pepelnicom započinjemo vrijeme Korizme. To je vrijeme koje nas posebno poziva na post i pokoru. Sv. Misa sa obredom pepeljenja biti će u 18.00 sati. Isto tako, napominjemo da je u srijedu zapovijedani post i nemrs. Nemrs obvezuje vjernike i kroz sve petke u Korizmi. Post znači uzeti samo jedan puni obrok u danu, a nemrs znači izostaviti mesna i masna jela, a u nekim krajevima je običaj da se ne jedu ni jaja ni mliječna jela. Post je obavezan za katolike od navršene 18. do započete 60. godine života, a dobrovoljno se mogu pridržavati i ostali. A nemrs obvezuje one koji su navršili 14. godinu života.

Kroz Korizmu ćemo petkom i nedjeljom prije večernje Mise imati pobožnost Križnoga puta. Križni put počinje već ovaj petak u 17.30 sati.

Nalazimo se u godini sv. Josipa, pa želimo organizirati hodočašće u svetište sv. Josipa u Karlovcu i u Krašić. Hodočašće bi bilo 10. ožujka 2018. godine. Cijena hodočašća je 70 kuna. Od danas se možete upisati za hodočašće.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkog tiska imamo novi broj Glasa koncila i Glasnik Srca Isusova i Marijna. Uz Glas koncila u novome broju dolazi i mjesečni prilog Prilika čija je glavna tema Istina o granici sa Slovenijom. Glas koncila nam donosi više članaka o našem blaženiku bl. Alojziju Stepincu čiji smo blagdan jučer proslavili. Glas koncila nam donosi reportažu iz Dubrovnika s Feste sv. Vlaha, kao i reportaže s proslava Dana posvećenoga života diljem Domovine. Glas koncila donosi i mnoge druge vrijedne i zanimljive članke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.