• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 11. lipnja 2017.

Župne obavijesti – 11. lipnja 2017.

PRESVETO TROJSTVO

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati.

Mise u selima kroz ovaj tjedan su po uobičajenom rasporedu, u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

U četvrtak, 15. lipnja 2017. godine ćemo imati naše župno proštenje. Taj dan se slavi i Tijelovo. Mise ćemo imati u župnoj crkvi po nedjeljnom rasporedu u 8.00, 11.00 i 19.00 sati. Svečana  sv. Misa s Tjelovskom procesijom će biti navečer u 19.00 sati, a predvodi je preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa. Budući da je župno proštenje u četvrtak nećemo imati misu u Laduču. Za župno proštenje ćemo se pripremati trodnevnicom u ponedjeljak, utorak i srijedu. U 18.15 sati će biti krunica i litanije sv. Vida, a u 19.00 sati sv. Misa. Biti će i prilika za ispovijed.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila. Novi broj glasa koncila donosi mnoštvo zanimljivih i vrijednih članaka od kojih izdvajamo komentar glavnoga urednika pod naslovom Prosvjedi – velika obmana. Glas koncila donosi i reportažu iz Zagreba s proslave Majke Božje od Kamenitih vrata, kao i reportažu iz Maclja s Mise za poslijeratne žrtve komunističkih zločina.

Nedavno je snimljen dokumentarni film pod naslovom Svetac, zločinac i dvorske lude, redatelja Jakova Sedlara, a govori o kard. Alojziju Stepincu i Titu. U filmu su korišteni i materijali iz naše župne Spomenice u kojoj je župnik Mirko Cigrovski opisao kamenovanje kard. Stepinca u Zaprešiću 1945. godine. Redatelj nam je dostavio nekoliko primjeraka filma te ga možete kupiti po cijeni od 50 kuna.

 

 

 

ženidbeni navještaj:

 

Tomislav Perić, sin Ante i Zorice r. Idžan iz Šibica

                   i

Magdalena Rako, kći Pere i Renate r. Sučić iz Brdovca.

  Vjenčanje: 05. kolovoza 2017.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.