• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Župne obavijesti – 10. veljače 2013.

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi su svaki dan u 18.00 sati. U četvrtak nakon mise imamo klanjanje.

Sv. Misa u u Ključu je u srijedu, a u Prigorju u petak u 17.00 sati.

U srijedu je Pepelnica. Pepelnicom započinjemo vrijeme Korizme, vrijeme molitve, pokore, posta i naše pripreme za Uskrs. Pod Misom, koja je u 18.00 sati, imati ćemo obred pepeljenja. Isto tako, napominjemo da je u srijedu zapovijedani post i nemrs. Nemrs obvezuje one koji su navršili 14. godinu života, a post one koji su navršili 18. godinu života pa do 60. godine. Nemrs također obvezuje vjernike kroz sve petke u Korizmi.

Kroz korizmeno vrijeme u našoj ćemo župnoj crkvi petkom i nedjeljom prije večernje sv. Mise imati pobožnost Križnoga puta s početkom u 17.30 sati. Isto tako, u Laduču će pobožnost Križnoga puta biti nedjeljom prije mise s početkom u 9.00 sati.

Sutra se slavi BDM Lurdska ujedno i Dan bolesnika. Pod svetom Misom svi koji se osjećaju bolesnima moći će primiti sakramenat bolesničkog pomazanja.

U četvrtak, kada mnogi potaknuti konzumističkim mentalitetom slave dan zaljubljenih, mi želimo obilježiti Dan obnove bračnih zavjeta. Pozivamo sve bračne parove na misu u 18.00 sati kako bi zajedno obnovili bračne zavjete i molili za blagoslov braka i obitelji.

Vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike održava se po već uobičajenom rasporedu. Isto tako, susreti za mlade i ministrante održavaju se također po uobičajenom rasporedu.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila u kojemu uz ovaj broj dolazi mjesečni prilog Prilika. Glas koncila nam donosi mnoštvo zanimljivih članaka među kojima izdvajamo komentar glavnoga urednika pod naslovom Apel za zdravu pamet. Glas koncila nam također donosi Papinu poruku uz dan bolesnika, a posebno je zanimljiva reakcija i pitanje jednoga čitatelja pod naslovom Zašto Crkva šuti na uvrede i mržnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.