• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 10. svibnja 2020.

Župne obavijesti – 10. svibnja 2020.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je dsc02703.jpg

5. USKRSNA NEDJELJA

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati.

Mise u selima još nećemo imati.

Molimo Vas da se pridržavate epidemioloških mjera i socijalne distance.

Misne nakane ne upisujemo niti prije niti nakon misa u sakristiji nego iskjučivo telefonom u radno vrijeme župnog ureda, radnim danom od 9.00 – 10.00 i 16.00 – 17.30 sati. Također za sve ostalo što trebate u župnom uredu molimo Vas da se javite najprije telefonom ili elektroničkom poštom.

Ispovijedati nećemo u ispovjedaonicama u crkvi. Ispovijed će biti svakoga dana, osim nedjeljom, od 18.00 – 18.45 sati u kući kraj crkve. Molimo Vas da po mogućnosti imate masku za dolazak na ispovijed.

Što se tiče sakramenata: vjenčanja i krštenja su dopuštena uz epidemiološke mjere, a to znači da je prisutna samo obitelj, do 10 osoba, uz poštivanje socijalne distance, a slavlje ne smije biti u vrijeme sv. Mise. Slavlje Krizme se po odluci Nadbiskupa odgađa do jeseni, a o terminu ćete biti na vrijeme obavješteni.

Prva pričest po odredbi Nadbiskupa može biti nakon 01. lipnja, uz poštivanje epidemioloških mjera. A to za nas znači da bismo morali djecu podijeliti u najmanje 5 grupa i za svaku grupu bismo posebno imali slavlje Prve pričesti jer jedino tako možemo poštivati mjere socijalne distance. Isto tako, djeca bi svakako trebala proći još dio pripreme. A za sve to nam roditelji trebaju dati svoju sluglasnost. Zato molimo roditelje kandidata za Prvu Pričest da nam do subote, 16. svibnja, elektronskom poštom, telefonom, u radno vrijeme župnoga ureda, ili jednostavno da nam napišu i ubace u poštanski sandučić, jesu li za to da se Prva Pričest održi na ovaj način ili su za to da se odgodi za vrijeme kada će popustiti stroge epidemiološke mjere kako bismo mogli imati temelj za daljnje postupanje i organizaciju.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imamo novi broj Glasa koncila i Mali koncila – MAK. Glas konicla je izašao kao dvobroj. Glas koncila na naslovnici donosi tekst pod naslovom Povratak misnih slavlja s vjernicima, o smjernicma hrvatskih biskupa za liturgijska slavlja. Novi broj Glasa koncila donosi vijest iz Zagrebačkog Caritasa gdje je tijekom ovih mjera podijeljeno preko 11 tisuća obroka potrebitima, to može ujedno biti i odgovor onima koji su već počeli prozivati što je Crkva dobroga učinila tijekom pandemije. Glas koncila donosi i mnoštvo drugih vrijednih i zanimljivih članaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.