• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec

Župne obavijesti 09. rujna 2018.

23. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas su sv. Mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi radnim danom su u 19.00 sati. U subotu zbog hododčašća na Trsat nećemo imati sv. Misu u župnoj crkvi.

Mise po selima su po uobičajenom rasporedu: u Prigorju u utorak, u Ključu u srijedu, a u Drenju u petak u 18.00 sati.

Pozivamo učenike naših škola na Misu zaziva Duha Svetoga za početak školske godine koja će biti u nedjelju, 16. rujna 2018. godine u 11.00 sati, kako bismo molili za darove Duha Svetoga za novu školsku godinu.

Naše hodočašće na Trsat imati ćemo u subotu, 15. rujna 2018. godine. Cijena hodočašća je 100 kuna. Jedan autobus polazi u 4.30 s Harmice i skuplja hodočasnike po selima, a u 5.00 sati krećemo od župne crkve. Imamo još slobodnih mjesta.

Naši zborovi imaju svoje redovite probe: dječji zbor Plamenčići subotom od 10.00 do 11.00 sati, Zbor sv. Barbare utorkom nakon večernje sv. Mise, a Veliki mješoviti zbor četvrtkom nakon sv. Mise. A svi imaju probe u kući kraj crkve. Pozivamo i ostale župljanje da se priključe našim zborovima prema svojim mogućnostima jer „onaj tko pjeva, dvaput moli“ kaže sv. Augustin.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska imamo Glas koncila, Mali koncil – MAK i Glasnik Srca Isusova i Marijina. Glas koncila nam donosi zanimljiv razgovor s dr. Trpimirom Glavinom pod naslovom Vjerujem u bolju budućnost hrvatskoga društva i čovjeka. Glas koncila nam donosi i poruku pape Franje uz Svjetski molitveni dan za skrb o stvorenju. Uz ostale zanimljive članke Glas koncila donosi zanimljiv komentar glavnoga urendika pod naslovom Lutanja hrvatske državne politike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.