• 01/3313212
  • zupa.brdovec@zg-nadbiskupija.hr
  • Ilije Gregorića 38, Brdovec
Župne obavijesti – 08. lipnja 2014.

Župne obavijesti – 08. lipnja 2014.

Danas je svetkovina Duhova. Sv. Mise su u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 19.00 sati, a u Laduču u 9.30 sati. Kroz tjedan Mise u župnoj crkvi će biti svaki dan u 19.00 sati.

Kroz tjedan sv. Misa u Ključu će biti u srijedu u 18.00 sati, a u petak nećemo imati sv. Misu u Drenju zbog trodnevnice za naš župni blagdan.

Sutra, 09. lipnja 2014. s nama će na sv. Misi biti djeca iz vrtića – vjerska grupa – sa svojim roditeljima. Oni žele sa svetom misom zahvaliti Gospodinu na završetku školske godine i boravka u vrtiću.

U utorak ćemo u okviru kateheza za odrasle imati kardinalovu katehezu putem interneta. Kateheza započinje u 19.30 sati, nakon sv. Mise u crkvi.

Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, ali ujedno je i Vidovo. U našoj ćemo župi imati Vidovsko proštenje. Mise će biti u 8.00, 11.00 i 19.00 sati. Svečanu sv. Misu u 11.00 sati predvodit će fra Ivan Bradarić, glavni urednik Veritasa, a večernju sv. Misu predvodit će vlč. Darko Bručić Pavuk, župni vikar iz Zaprešića. Za proštenje ćemo se prripremati našom trodnevnicom u četvrtak, petak i subotu prije večernje sv. Mise u 18.15 sati moliti ćemo Krunicu i Litanije sv. Vida, a imati ćete i priliku za sv. Ispovijed. Budući da u nedjelju imamo župno proštenje, u Laduču neće biti sv. Misa.

Marijina legija organizira hodočašće u Pleternicu u svetište Gospe od suza 21. lipnja 2014. godine. Kontakt informacije nalaze se na plakatu u oglasnom ormariću.

Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira hodočašće u Slunj, Udbinu i Škabrnju, na Dan državnosti, 25. lipnja 2014. godine. Informacije za prijavu nalaze se na plakatu u oglasnom ormariću.

Zahvaljujemo svima Vama koji doprinosite za potrebe Župe. Neka Vas Gospodin nagradi.

Od katoličkoga tiska danas imate novi broj Glasa koncila i Veritas. Glas koncila nam donosi reportažu iz Zagreba sa proslave svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata. Glas koncila nam donosi i zanimljiv intervju sa profesoricom Aleksandrom Korać Graovac, stručnjakinjom za obiteljsko pravo pod naslovom Država sve manje štiti obitelj. Ima i mnogo drugih i zanimljivih članaka koje vrijedi pročitati.

 

Ženidbeni navještaj:

 

1. Anto Šarić, sin Nike i Kate r. Širi iz Zdenaca

                              i

Ana Sučević, kći Siniše i Višnje r. Dujmić iz Zdenaca.

Vjenčanje: 14. lipnja 2014. u župi Marije Kraljice apostola u Zaprešiću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.